Šťastná rodina sa presťahovala do nového domu, kde ich mala čakať pekná budúcnosť. Jeden okamih však všetko zmenil. K tragédii, pri ktorej prišla matka Eva o život, došlo 26. marca pred obedom na ceste medzi Trnavou a obcou Ružindol.

„30-ročný vodič auta BMW sa mal z doposiaľ nezistených príčin čelne zraziť s oproti idúcim autom Nissan. Po náraze skončilo BMW mimo cestu prevrátené na bok,“ informovala po nehode trnavská polícia.

Mladý vodič utrpieť vážne zranenia, s ktorými ho museli letecky transportovať do nemocnice. Vodičku Nissanu, jej spolujazdkyňu a vtedy mesačné dieťatko si do starostlivosti prevzali pozemní záchranári. Neskôr však prišla smutná správa. 34-ročná Eva zraneniam v nemocnici, žiaľ, podľahla.

Otec ostal na tri deti a hypotéku sám

Teraz ostal na tri deti otecko Vlado sám, pričom najmladší Jonáško má len 2 mesiace a dvaja starší chlapci navštevujú základnú a materskú školu. Kvôli tomu musel odísť aj z práce a ostal len na „materskej dovolenke“.

„Len pred Vianocami sa presťahovali do nového domčeka, z ktorého sa mali spoločne tešiť. Osud to však zariadil inak a rodina sa ocitla v hroznej životnej situácii. Hypotéku na krku ako aj starostlivosť o detičky nie je možné platiť len z „materskej“,“ hovorí krstná mama detí Katka.

Dodáva, že síce majú veľkú rodinu, ktorá pomáha najviac ako sa dá, no ak chcú zostať v dome, ktorý si vysnívali, budú potrebovať aj ďalšiu pomoc.

Pre rodinu vytvorila zbierku„Touto cestou by sme chceli poprosiť o pomoc, ak môžte, prosím, pomôžte. Maminku im to nenahradí, ale pomôžme im zvládnuť túto ťažkú životnú situáciu, v ktorej sa detičky aj s tatinkom ocitli. Získané peniažky pomôžu tatinkovi splatiť aspon časť hypotéky,“ napísala vo výzve.