fbpx

Znásilnil, dobodal a dal do vreca 15-ročné dievča. Dostal 19 rokov

Viktor Veselovský v budove Krajského súdu v Plzni . Zdroj: X/Voice of Europe

Krajský súd v Plzni odsúdil Ukrajinca Viktora Veselovského, ktorý sa vlani v lete pokúsil v Plzni zavraždiť 15-ročné dievča, na 19 rokov. Podľa spisu 19-ročný mladík školáčku znásilnil a sexuálne zneužil, bodol ju do krku, vyzliekol ju donaha, vložil do vreca, zhodil zo skaly a zasypal listami. Obeť predstierala smrť, zrejme aby si zachránila život. Prokurátor navrhol pre mladíka 18 rokov väzenia.

Okrem trestu odňatia slobody má obžalovaný zaplatiť poškodenej 134 779 Kč (v prepočte viac ako 5-tisíc eur) za nemajetkovú ujmu, 350 000 Kč (takmer 14-tisíc eur) za duševné utrpenie a 23 120 Kč (viac ako 900 eur) zdravotnej poisťovni.

Mladému mužovi hrozí za sexuálne zneužívanie, znásilnenie a pokus o vraždu trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo aj výnimočný trest. Štátny zástupca navrhol pre muža 18 rokov väzenia, zatiaľ čo obhajca navrhol 11-ročný trest.

Veselovský pochádza z Ukrajiny, ale v Českej republike žije už približne päť rokov a má tu trvalý pobyt. Navštevoval tu základnú školu, ale strednú školu nedokončil. Žil na ubytovni.

„Je mi naozaj ľúto, čo som urobil. Je naozaj šťastie, že prežila. Chcem sa jej za to ospravedlniť. Som šťastný, že žije, že bude mať pekný dlhý život a že na mňa čoskoro zabudne. Chcem sa ospravedlniť svojej rodine za to, že som ju sklamal,“ povedal Veselovský minulý týždeň na súde.

On však od začiatku vinu popieral. Tvrdil, že v osudný deň v auguste minulého roka mal s obeťou pohlavný styk, ale že bol dobrovoľný. Priznal, že dievča bodol, ale povedal, že to nemal v úmysle. Svoje správanie vysvetlil tým, že žiačka bola voči nemu agresívna a urážlivá.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie