fbpx

Polícia vyšetruje požiar v obci Výborná. Zhorelo niekoľko rodinných domov, škodu vyčíslili na 16-tisíc eur

Snímky z miesta požiaru v obci Výborná. Zdroj: FACEBOOK/Maroš Vaverčák/Spišská Belá

V obci Výborná neďaleko Kežmarku v noci na utorok, pár minút po polnoci, horeli domy. Pri požiari sa nikto nezranil. Oheň zničil štyri príbytky, v ktorých príbuzní vrátane detí bývali.

Devätnásť dospelých a desať detí vyskakovalo z okien, aby si zachránili život. Domáci dobrovoľní hasiči spolu s kolegami z Lendaku a Spišskej Belej pod velením kežmarských profesionálov statočne bojovali s požiarom až do rána. Podarilo sa im zachrániť dom i kuchyňu, no oheň bol príliš silný a príbytky zničil, informuje portál noviny.sk.

“Na mieste zasahovali dve jednotky profesionálov a tri jednotky dobrovoľných hasičov. Škoda bola predbežne vyčíslená na 16 000 eur. Príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania,” dodal operačný dôstojník s tým, že hasiči sa na základňu vrátili okolo 5.30 h.

Gustáv, ktorý je najstarším členom rodiny, tam žil s príbuznými vyše 30 rokov. Jediné, čo ho teraz drží pri sile, je fakt, že práve vďaka nemu všetci prežili bez zranenia. Keď začalo horieť, už spali. „Je to od Pána Boha alebo čo? Zobudil ma, že horí, no ja som si myslel, že je to iba sen,“ opísal Gustáv.

Počul zvláštny zvuk, vstal a vybral sa von. „Otvoril som dvere z kuchyne a ten plameň už šľahal smerom dnu,“ priblížil. Kričal na všetkých, aby utiekli.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie