fbpx

Šéf CIA pripúšťa porážku: Ukrajina prehrá, predpovedá aj, kedy sa vojna skončí

Na snímke William Joseph Burns a ruský prezident Vladimir Putin. Zdroj: X/RedWave Press

Šéf CIA Bill Burns v súčasnosti predpovedá, že Ukrajina môže prehrať vojnu proti Vladimirovi Putinovi. Uviedol aj dátum konca vojny.

Na Ukrajine trvá vojna už viac ako dva roky. Vojna, ktorú začal ruský prezident Vladimir Putin a ktorú chce zrejme vyhrať všetkými možnými prostriedkami. Hoci ruské straty sú obrovské, Putin necháva svoje jednotky neúnavne bojovať, zatiaľ čo svet sa zaujíma, kedy sa to nezmyselné krviprelievanie konečne skončí.

Mohol by vyhrať vojnu do konca roka

Šéf CIA Bill Burns nedávno vyslovil pochmúrnu predpoveď, kedy a predovšetkým ako sa môže skončiť ukrajinská vojna. Vo štvrtok (18. apríla) vo Washingtone Burns povedal: „Existuje veľmi reálne riziko, že Ukrajinci prehrajú na bojisku do konca roku 2024.“ To naopak znamená: Vladimir Putin by tento rok mohol vyhrať vojnu na Ukrajine.

Toto reálne nebezpečenstvo podľa šéfa CIA existuje, ak bude absolútne nevyhnutná pomoc Ukrajine naďalej zlyhávať. Pretože potom by sa Vladimir Putin dostal do pozície, „v ktorej môže diktovať podmienky politického riešenia“. Najnovšie opoziční republikáni v Snemovni reprezentantov USA zablokovali novú vojenskú pomoc Ukrajine. Ale v sobotu bola po mesiacoch konečne schválená.

S pomocou USA to Ukrajina vydrží

„S podporou, ktorú by priniesla vojenská podpora z praktického aj psychologického hľadiska, verím, že Ukrajinci sú plne schopní obstáť aj po roku 2024,“ podľa aktuálnej vojnovej prognózy CIA. Či bude mať Burns pravdu, sa uvidí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie