fbpx

Dnes bude na mnohých miestach pršať. Napadne veľa zrážok, na horách očakávajte sneh

Ilustračná fotografia Zdroj: FOTO TASR/DPA/ Jaroslav Novák

Na našom území začína počasie práve v týchto chvíľach ovplyvňovať tlaková níž, ktorá na naše územie prináša prvé zrážky. Tých však v nadchádzajúcich hodinách bude oveľa viac.

Z oblasti Balkánu začína počasie na našom území od juhu ovplyvňovať zrážkové pole tlakovej níže, ktorá v priebehu dnešného dňa bude postupovať priamo cez naše územie smerom nad Poľsko.

V rámci tejto tlakovej níže sa bude obtáčať výrazné zrážkové pole, ktoré bude po väčšinu dnešného dňa ovplyvňovať počasie u nás, informuje imeteo.sk.

Zatiaľ čo aktuálne sú zrážky pomerne nerovnomerné, tak oveľa výraznejšie zrážkové pole sa začína nasúvať z Maďarska a počas dopoludnia sa rozšíri aj nad naše územie. Už na poludnie sa tak očakáva dážď na mnohých miestach.

Zrážky by mali byť plošné a pomerne výrazné. Očakáva sa, že na našom území priemerne spadne od 10 do 20 mm zrážok, ale ojedinele môže spadnúť až okolo 30 mm.

Na hory príde sneh

Tlaková níž prichádza do chladnejšieho vzduchu. V severozápadnej časti Slovenska bude ležať hranica sneženia najnižšie a snehové zrážky sa tak môžu vyskytovať už od nadmorskej výšky 800 metrov. V stredu večer začne hranica sneženia klesať ešte nižšie na približne 500 m n.m.

Najvyššia denná teplota dosiahne 5 až 10, na juhu stredného Slovenska, v Above, Šariši a na Zemplíne bude 10 až 15 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 1, popoludní vo Fatrách okolo -2 stupne Celzia. Zafúka slabý, na juhozápade severozápadný vietor, rýchlosťou 3 až 9, v nárazoch lokálne okolo 14 m/s (10 až 30, 50 km/h), informuje shmu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie