fbpx

Sudcovia dali zbičovať obvinených. Celé to sledovala aj verejnosť

Ilustračná fotografia. Zdroj: Politico.eu.

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže. Bičovanie sledovali predstavitelia súdu aj obyvatelia, informujú Aktuality.sk.

Verejne známe je aj to, koľko úderov bičom obvinení dostali. Najvyšší súd uviedol, že každý odsúdený dostal 30 rán, okrem toho bol jeden z mužov odsúdený na tri roky väzenia a ďalší na jeden a pol roka. Bičovanie sledovali predstavitelia súdu a obyvatelia, dodal súd v oznámení.

Návrat Talibanu k moci v Afganistane priniesol znovuzavedenie verejných trestov, vrátane popráv a bičovania za zločiny ako vražda, lúpež a cudzoložstvo.

Od augusta 2021 súdy Talibanu verejne popravili päť mužov odsúdených za vraždu, píšu Topky.sk.

Predstavitelia Talibanu napriek kritike organizácií na ochranu ľudských práv tvrdia, že uplatňovanie šaríe – čiže prísneho islamského práva – je základ pre znižovanie zločinov a zaistenie verejnej bezpečnosti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie