fbpx

Slovákom prekáža, že nové futbalové dresy oblieka černoch. Pod príspevkom spustili vlnu rasistických komentárov

Nové futbalové dresy. Zdroj: Instagram/sfzofficial

Už 14. júna sa začnú populárne futbalové majstrovstvá známe ako EURO 2024. Slovensko odohrá svoj prvý zápas s Belgickom. Pred pár dňami Slovenský futbalový zväz (SFZ) predstavil novú podobu dresov, v ktorých nás budú naši futbalisti reprezentovať. Slovákov však nezaujíma ich dizajn, ale to, kto ich vo videu predvádza.

Najnovšie dresy sú klasicky modro-biele, novinkou je najmä červený doplnok na domácom modrom variante. Ich predstavenie však nezožalo očakávaný úspech. Niektorým komentujúcim sa totiž nepáčilo, že model v bielom drese Mareka Hamšíka je černoch, informuje portál refresher.sk.

„V Mníchove slávnostne predstavili kolekciu slovenských dresov na euro2024. Čo poviete, prinesú na ME šťastie?“ pýta sa SFZ v príspevku na sociálnej sieti. Mnohí Slováci ale ukázali, že viac ako šport alebo športovci ich zaujímajú farba pleti.

Ako uvádza interez.sk, komentáre pod príspevkom sú naozaj rôzne. „Ten v bielom drese je typický slovenský občan,“ neodpustil si jeden z komentujúcich. „Čavo v bielom je rodený Slovák,“ komentoval ďalší. „Kontaktoval som Nike a navrhol som im, že keď bude promo dresov pre Nigériu, tak rad prídem zapózovať,“ posmešne poznamenal iný komentujúci.

Mnohým v komentároch sa nepozdáva ani to, že vo videu je žena, ktorá má taktiež na sebe futbalový dres. „Žena a černoch prezentujú dresy reprezentantov Slovenska. Ten, kto toto vymyslel, musí byt úplný blázon,“ napísala sa používateľka. „Tomu sa hovorí reklama vyvážená vo všetkých smeroch, rasovo aj genderovo… achjo, bratia,“ odkázal ďalší komentujúci.

Okrem toho sa ľuďom nepáčilo ešte niečo iné. „Ak si mysleli, že to bude virálne kvôli černochovi, nikoho to nezaujíma. Radšej dajte už preč to zväzácke logo, ktoré vyzerá ako hviezda Izraela.“

Modela si niektorí aj zastali: „Komentáre ukázali, čo sme v skutočnosti za zaostalú krajinu. Náckom vadí černoch v slovenskom drese, asi závisť, že si na fotenie nezavolali ich,“ reagoval jeden z používateľov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie