fbpx

Rusko v noci opäť zaútočilo na Odesu dronmi. Štrnásť ľudí je zranených

Príslušníci záchranných zložiek hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Dnipro v Dnepropetrovskej oblasti na juhu Ukrajiny v piatok 19. apríla 2024. Pri nočnom útoku ruskej armády zahynuli traja ľudia. Zdroj: FOTO TASR/AP

Ruské sily v noci na utorok opäť zaútočili na Ukrajinu pomocou dronov iránskej konštrukcie Shahed, informovali ukrajinské médiá s odvolaním sa na úrady a veliteľstvo vzdušných síl. V Odese drony poškodili 14 bytov a zranili sedem ľudí vrátane dvoch detí. Podrobnosti o následkoch leteckých útokov na Kyjevskú a Čerkaskú oblasť zatiaľ nie sú známe. „Dbajte na svoju bezpečnosť. Zostaňte v úkrytoch, kým sa nezruší poplach,“ vyzvala vojenská správa Kyjevskej oblasti.

„V Odese boli v dôsledku nepriateľského náletu poškodené obytné budovy a vypukol požiar,“ uviedla webová stránka Ukrajinska Pravda. „Na likvidácii následkov sa pracuje. Podarilo sa zachrániť 34 ľudí vrátane troch detí,“ dodala.

Podľa predbežných údajov sa nálet zaobišiel bez obetí na životoch, uviedol pre RBK-Ukrajina starosta Odesy Hennadij Truchanov.

Rusi vypustili niekoľko skupín útočných dronov a vo viacerých oblastiach bol vyhlásený letecký poplach, informovala agentúra RBK-Ukrajina s odvolaním sa na velenie ukrajinských vzdušných síl, pod ktoré patrí aj protivzdušná obrana. Podľa týchto informácií sa jedna skupina dronov, vypustená z okolia Kurska, zamerala na Čerkaskú oblasť.

V tejto oblasti bezpilotné lietadlá zaútočili v blízkosti mesta Kaniv, kde sa na rieke Dneper nachádza vodná elektráreň, uviedla spravodajská stanica BBC na svojej ruskojazyčnej webovej stránke s odvolaním sa na informácie zo sociálnych sietí.

Aj vojenská správa Kyjevskej oblasti podľa RBK-Ukrajina informovala, že protivzdušná obrana odrazila útok dronov, a vyzvala obyvateľov, aby paľbu nefilmovali a zábery neumiestňovali na internet. „Dbajte na svoju vlastnú bezpečnosť. Zostaňte v úkrytoch, kým sa nezruší poplach,“ vyzvala.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie