fbpx

Vo finálovej sérii sa láme chlieb, vybojujú si Nitrania na domácom ľade majstrovský mečbal? Zápas sa vypredal do minúty

Na snímke vľavo hráči Spišskej Novej Vsi, vpravo hráči Nitry. Zdroj: TASR - František Iván

Finálová séria Tipos extraligy ponúka fanúšikom výborný hokej, ale aj jednoznačnú záležitosť hokejistov HK Nitra. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu totižto vedú po 2 úvodných zápasoch hraných v Spiš aréne 2:0 na zápasy a už v utorok 23.4. 2024 si v zápase číslo 3 na domácom ľade môžu vybojovať majstrovský mečbal. Podarí sa im to, alebo ešte Spišiaci vytasia tajné zbrane? Zatiaľ totižto vo finále na súpera značne nestíhajú, čo unisono prekvapuje fanúšikovskú obec.

V 1. finálovom zápolení vyhrala Nitra 3:2, v 2. v sobotu pre zmenu presvedčivo 5:2, keď už v úvodnej tretine namierili presne do súperovej siete postupne Stacha, Okoličány a Lacka. Neskôr pridal 4. gól Hrnka a poisťovací zásah pridal do prázdnej bránky súpera Čederle. Za domácich Spišiakov sa presadili v záverečnej tretine Rapáč s Burgessom.

Zápas zhodnotil asistent trénera HK Nitra Ivan Švárny. „V úvode sme sa dostali krátko pod tlak. Spišská na nás vybehla celkom svižne. Podarilo sa nám neskôr počas duelu potrestať každú ich chybu. Dali sme góly, dostali sme sa do vedenia, no trochu treba našim hráčom vyčítať disciplínu. Hlavne ku koncu, keď sme to mali odohrať už s väčším pokojom. Dostali sme sa zbytočne do oslabenia 3 na 5, no urputnou snahou, bojovnosťou a súdržnosťou sa nám podarilo 2. zápas dotiahnuť do víťazného konca,“ začal svoje rozprávanie.

Vysvetlil aj nasadenie brankára Libora Kašíka do 2. finálového zápasu. V tom úvodnom chytal fantastický Fín Aittokallio.

„Sami chytal dobre. Rozhodli sme sa však pre Libora. Máme totižto 2 kvalitných brankárov a chceme obidvoch udržať v tempe. Tento ťah nám vyšiel, Libor chytal fantasticky. Škoda oslabenia v 3. tretine, keď sme dostali gól. Mohol napokon udržať nulu,“ vyjadril sa Ivan Švárny.

Samotný Libor Kašík bol nadšený z toho, že je opätovne v bránkovisku. Podal špičkový výkon.

„Bol som veľmi vďačný za to, že som dostal šancu. Chytať vo finále play-off sa nepodarí každý rok, teda pokiaľ nehráte v českom Tŕinci. Nepovedal by som, že to bolo úplne hladké. Keď driete celých 60 minút, odrazí sa to aj na góloch. Nesmieme však v ničom povoliť, ani nič podceniť, lebo súper má strašnú silu v útoku,“ hovoril český gólman, miláčik publika a pokračoval.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie