fbpx

V obľúbenej destinácii zakázali predaj jedla a nápojov, nekúpime si ani zmrzlinu

Ilustračná fotografia. Zdroj: Freepik.com

Vedenie mesta Miláno na severe Talianska sa rozhodlo obmedziť nočný život počas leta. Nariadili, že predaj jedla a nápojov po polnoci bude zakázaný, pouličné stánky musia zatvoriť už o 20:00, píše Startitup.

Tento zákaz sa týka aj predaja zmrzliny, čo medzi ľuďmi spôsobilo rozhorčenie. Obmedzenia budú platiť od 17. mája do 4. novembra.

Podľa nových nariadení musí reštaurácia s vonkajším posedením v najvyhľadávanejších turistických štvrtiach zatvoriť najneskôr pol hodiny po polnoci. Cez víkendy a sviatky bude otváracia doba predĺžená o hodinu. Radnica dúfa, že sa tak turisti nebudú zhromažďovať v uliciach mesta a rušiť nočný pokoj, informuje Rtvs.sk.

Mesto je totižto mimoriadne obľúbenou turistickou destináciou, už dlhší čas sa teší z turistického rozmachu. Mesto s 1,5 miliónmi obyvateľov vyniká energiou, ktorá ho radí na čelo talianskej módy, životného štýlu a finančníctva.

Taliani: Vyhlásili vojnu zmrzline!

To, že v krajine zakázali predaj jednej z najobľúbenejších pochutín sa domácim nenesie ľahko.

„Šialenstvo: milánsky starosta vyhlásil vojnu zmrzline,“ znie titulok denníka Il Giornale, ktorý sa sťažuje, že by starosta Giuseppe Sala mal radšej riešiť rast životných nákladov, a nie brániť ľuďom v normálnej zábave. Taktiež majitelia ostatných milánskych podnikov sú presvedčení, že im pre nové obmedzenie ubudne zákazníkov a starousadlíkom to rovnako pokoj ani zlepšenie zdravia neprinesie.

Takýto problém netrápi iba Talianov

Čoraz viac obľúbených turistických destinácii sa prikláňa k faktu, že turizmus ich krajinu ničí.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie