fbpx

Čaká ho súd kvôli dotáciam na penzión. Tvrdí, že sa očistí

Ilustračná fotografia. Zdroj: Mafra

Štátny zástupca podal obžalobu na bývalého hradného kancelára Vroclava Mynára, a to kvôli dotácii na prestavbu penziónu v Osvetimany. Obžalovali ho z dotačného podvodu a z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, píše Idnes.cz.

„Orgány činné v trestnom konaní nerešpektovali zásady, ktorými sa trestné konanie riadi,“ uviedol  Mynár. Dotáciu 5,99 milióna korún získala Mynárova spoločnosť Clever Management pred 13 rokmi, neskôr úrady konštatovali, že o peniaze žiadala neoprávnene. Dotáciu firma vlani v apríli vrátila. Na podanie obžaloby v pondelok upozornil portál Seznam Zprávy. 

„Vítam a teším sa, že po viac ako štyroch rokoch budem mať konečne príležitosť brániť sa verejne v trestnom konaní, ktoré voči mne polícia viedla,“ uviedol Mynár.

Podľa svojich slov bol obvinený nútený čeliť dlhšie ako štyri roky, reálne vyšetrovanie prebiehalo podľa jeho slov až v posledných niekoľkých mesiacoch.

„Orgány činné v trestnom konaní nerešpektovali zásady, ktorými sa trestné konanie riadi. Cez zásady polície niektoré zásadné dôkazy do spisu zaradila až na návrh obhajoby a iné nevykonala vôbec,“ doplnil a súčasne dodal:

„Verím, že v konaní pred súdom, ktoré je zo zákona verejné, budem mať konečne k dispozícii priestor pre svoju obhajobu pred účelovým obvinením.“

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie