fbpx

Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Podporil ministerku, RTVS chce zrušiť čím skôr

Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS) a generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala počas vyhlásenia po kontrolnom dni na Ministerstve kultúry SR v pondelok 22. apríla 2024 v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Premiér sa počas tlačovej konferencie po kontrolnom dni na ministerstve kultúry zastal ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Návrh zákona o televízii a rozhlase bude v utorok predložený na legislatívnu radu vlády, následne v stredu o ňom bude rokovať vláda.

Robert Fico tvrdí, že ľudia, ktorí kritizujú ministerku, sú duchovní bezdomovci a nekultúrny ľudia. Petíciu za odvolanie ministerky podpísalo takmer 200-tisíc ľudí.

Fico počas kontrolného dňa na ministerstve podporil smerovanie rezortu, ktoré je podľa neho v duchu programového vyhlásenia vlády. „Ministerstvo nechce robiť kultúru transsexuálov či kultúru zvrhlosti a vulgárnosti,“ povedal. Menovite spomínal aj riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja a moderátorovi Martu Jančkárovú a Mareka Makaru, ktorí nie sú podľa Fica nenahraditeľní.

Premiér tvrdí, že RTVS nie je objektívna, porušuje ľudské práva, čím vytvára dôvod na to, aby zrušenie RTVS a jej nahradenie novou inštitúciou predložila vláda do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní.

„Jednostrannosť, ktorá sa valí z médií, je škodlivá, aj keď my ju prežijeme,“ povedal. Fico avizoval, že by návrh mala vláda schváliť už v stredu na svojom výjazdovom rokovaní vlády Dolnej Krupej.

Fico podporil Šimkovičovú

„Musíte strpieť tento súboj. Je na vás, aby ste prišli s takou schémou, aby sme to do polovičky júna 2024 zvládli,“ povedal Fico a dodal, že ju podporuje. „Idú po vás ako po údenom,“ tvrdí.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie