fbpx

Ďalšie medvede v blízkosti domov. Ľudí vyzývajú na týchto miestach k opatrnosti

Snímka odfotená fotopascou v Rojkove za rodinným domom. Zdroj: FACEBOOK/Stankovany

Ďalšie medvede na Liptove v blízkosti ľudských obydlí. Zachytili veľkých medveďov v obci Stankovany v okrese Ružomberok. Vďaka fotopasci k stretu s človekom nedošlo.

Informuje o tom obec na sociálnej sieti a ľudí vyzvala k opatrnosti. Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje kvôli výskytu medveďa banskobystrickú mestskú časť Uhlisko.

„Upozorňujeme občanov, aby v prípade, že pôjdu na prechádzku do lesa, alebo na turistiku, aby sa v lese pohybovali so zvýšenou opatrnosťou, nakoľko v katastri obce sa pohybujú dosť veľké jedince medveďa hnedého,“ informovala obec v pondelok ráno.

Dodáva, že niektoré jedince stratili plachosť natoľko, že chodia do zastavanej časti obce pravidelne, najmä v časti Rojkov. Snímku medveďa z fotopasce urobili v sobotu po 22.22 h v Rojkove, časti obce Lipovany, za rodinným domom.

Monitorujú lokalitu Uhlisko

Zásahový tím pre medveďa hnedého monitoruje lokalitu banskobystrickej mestskej časti Uhlisko, kde obyvatelia v nedeľu (21. 4.) zaznamenali pohyb medveďa. V pondelok to potvrdila manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková.

„Hlásenie sme zaregistrovali, polícia včera vykonala obhliadku lokality. Zásahový tím ju plánuje dnes a v nasledujúcich dňoch monitorovať. Turistov, ako aj návštevníkov vyzývame k zvýšenej opatrnosti, najmä za zníženej viditeľnosti, „konštatovala Bocková.

O pohybe medveďa informoval v nedeľu na sociálnej sieti primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a ľudí vyzval na ostražitosť.„Obyvatelia mestskej časti Uhlisko zaznamenali v lokalite pod mostíkmi pohyb medveďa. Okamžite bol aktivovaný zásahový tím pre medveďa hnedého. Dávajte si pozor. Počas prechádzok buďte, prosím, opatrní a obozretní,“ upozornil Nosko.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie