fbpx

Vo veku 66 rokov zomrel známy podnikateľ Fedor Flašík. Prehral boj s rakovinou

Na snímke Fedor Flašík prichádza na snem strany Smer-SD v piatok 17. novembra 2023 v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Vo veku 66 rokov zomrel podnikateľ Fedor Flašík. Flašíka trápila už niekoľko rokov rakovina. Tá v posledných týždňoch udrela naplno. Mediálny mág musel byť hospitalizovaný v ružinovskej nemocnici a minulý týždeň ho previezli do pražskej motolskej nemocnice.

Informáciou priniesol ako prvý portál noviny.sk. Hoci Flašík bojoval s rakovinou lymfatických uzlín už dlhšie, v posledných týždňoch udrela choroba silnejšie a hospitalizovali ho v ružinovskej nemocnici.

Približne dva týždne ležal mediálny mág v umelom spánku na oddelí ARO. Keď už pre neho nevedeli viac urobiť, lekári ho napojili na mimotelový obeh a previezli ho do pražskej Motole. V pondelok 22. apríla však boj so zákernou chorobou prehral.

Flašík pôsobil ako konateľ viacerých spoločností. Známy je však najmä ako podnikateľ v oblasti reklamy a riaditeľ reklamnej agentúry, ktorá pripravovala kampaň HZDS a strany SMER. Vlastnil aj súkromné rádio a od roku 2020 bol vydavateľom portálu ereport.sk.

V Motole sa liečili aj ďalšie známe mená

Len nedávno bol v pražskej nemocnici hospitalizovaný aj exprezident Českej republiky Miloš Zeman. Absolvoval operáciu z dôvodu kritického nedostatočného prekrvenia dolnej končatiny. Príčinou bola krvná zrazenina. Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. Vo vážnom stave ho hospitalizovali aj v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou.

Flašík sa narodil 14. januára 1958 v Bratislave. V roku 1982 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského. Pracoval ako vedúci zásobovania a odbytu vo výrobnom družstve Detva a v rokoch 1986 až 1990 na Ústrednom výbore Zväzu československo-sovietskeho priateľstva. Neskôr pôsobil ako zástupca riaditeľa divadla Ludus a ako zástupcu šéfredaktora v redakcii M – Report. Potom bol výkonným riaditeľom reklamného oddelenia firmy Davay.

Známy bol hlavne ako podnikateľ v prostredí reklamy a riaditeľ reklamnej agentúry Donar. Stál aj za predvolebnými kampaňami HZDS a Smeru, ktorého bol spoluzakladateľom. V auguste 2001 sa stal aj šéfom volebného tímu strany Smer.

Digitálne hodiny umiestnené oproti prezidentskému palácu, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča 2. marca 1998, bol tiež nápad Flašíka. V októbri 2016 sa za to Kováčovi ospravedlnil.

V máji 2006 uzavrel manželstvo po dlhoročnom vzťahu s Monikou Beňovou, europoslankyňou strany Smer-SD. Rozviedli sa v roku 2017.

.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie