fbpx

VIDEO: Pretekárske auto vrazilo do divákov, zahynulo najmenej sedem ľudí

K havárii došlo, keď súťažné auto na pretekárskom podujatí vybočilo z trate a zrazilo sa s divákmi. Zdroj: X/ Easwaran Christian Rutnam

Pretekárske auto v nedeľu vrazilo do divákov na preplnenom motoristickom podujatí na Srí Lanke. Zahynulo najmenej sedem ľudí a ďalších 20 je zranených, oznámila tamojšia polícia. Informuje portál The Business Standard.

Vodič narazil do davu na nechránenom úseku trate na okruhu, ktorý spravuje srílanská armáda. „Do nemocnice previezli 27 ľudí a sedem z nich zraneniam podľahlo,“ uviedol hovorca polície. Dodal, že medzi mŕtvymi je aj osemročné dievča.

Video široko zdieľané na sociálnych sieťach ukazuje traťových komisárov, ktorí mávajú žltými vlajkami, aby varovali ostatných jazdcov, aby spomalili po prevrátení auta na trati.

V oblakoch oranžového prachu je vidieť vodičov, ktorí sa preháňajú rýchlosťou, až kým do davu nenarazí červené auto a ľudia budú počuť krik. Informuje portál NDTV World.

Krátko pred haváriou veliteľ pozemných síl Vikum Lijanage oznámil, že brány areálu boli otvorené pre divákov zadarmo. Zámerom bolo podporiť motoristický šport. Podujatie navštívilo podľa jeho slov približne 100.000 divákov.

Podujatie podporované armádou sa konalo prvýkrát po piatich rokoch.

Predošlé ročníky zrušili z dôvodu pandémie covidu a hospodárskej krízy na ostrove.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie