fbpx

Bol najtučnejším chlapcom sveta. Pár rokov po operácii je z neho nový človek

Arya Permana. Zdroj: X/ People's Daily, China, Reprofoto/ Youtube/ Project Nightfall

Arya Permana z Indonézie bol v desiatich rokoch označený za najtučnejšie dieťa na svete. Vážil 190 kilogramov a nebol schopný sa hýbať bez pomoci. Dnes je z neho úplne iný človek. Oslávil osemnásť, má záujem o športy a konečne objavuje svet. Na zhodenie kíl mu však dopomohla až operácia žalúdka.

Starostlivosť o kedysi obézneho chlapca bola veľmi náročná. Rodičia nemali silu na to, aby s ním mohli manipulovať. Umývali ho špeciálnom bazéniku, ktorý mali na dvore. Pod „faldmi“ sa mu tvorili zapareniny, do nich sa dostávala infekcia a často k nemu musel prichádzať lekár.

Po operatívnom zmenšení žalúdka sa mu podarilo výrazne schudnúť. Teraz v osemnástich rokoch váži 87 kíl a s chudnutím vraj rozhodne nie je na konci. Každý deň cvičí, preťahuje celé telo a dohliada na neho profesionálny tréner, ktorý sa ako jediný v minulosti rozhodol poskytnúť mu služby zadarmo.

„Maximálne ho podporujem. Má veľmi rád šport, takže to ide veľmi ľahko. Má zostavený aj zdravý jedálniček a skvele spolupracuje,“ uviedol jeho tréner pre server pred časom Dailystar.

Ešte pred pár rokmi rodičia chlapcovi neverili, že by Arya niekedy mohol schudnúť. Báli sa, že sa ani nedožije dospelosti a dúfali v zázrak. Vďaka štedrým sponzorom si nakoniec mohli dovoliť operáciu, počas ktorej ich synovi lekári zmenšili žalúdok, a on tak mal razom menšiu chuť na jedlo. „Predtým sme pred ním museli zamykať chladničku. Mal stále hlad, bolo to šialené. Jedol množstvo jedla pre troch,“ doplnili rodičia.

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie