fbpx

Víťazka Miss Universe upadla do nemilosti. Je na zozname nepriateľov štátu

Sheynnis Palaciosová . Zdroj: X/ Sheynnis Palacios Cornejo

Rovnako ako mnohí opoziční politici, aktivisti, kňazi a novinári, ktorým Nikaragua  zakazuje vstup do krajiny, Miss Universe Sheynnis Palacios  sa nemôže vrátiť domov. Informuje portál Latin Post.

Sheynnis Palaciosová sa narodila v Nikarague a v roku 2023 zvíťazila na svetovom finále súťaži krásy. Aj to je jednou z príčin problémov, ktorým v súčasnosti čelí, informuje Polsat News. Modelka je obvinená z vlastizrady a bola zaradená na zoznam nepriateľov štátu.

Ortegova vláda

Nikaragua je sedemmiliónová krajina v Strednej Amerike, ktorá sa vyznačuje históriou diktatúr aj občianskych vojen.

V súčasnosti tam vládne prezident Daniel Ortega. Ten bol kedysi ikona revolúcie, dnes jeho vláda smeruje k totalite. Úrady už roky utláčajú predstaviteľov opozície, novinárov aj cirkev.

Jednou z takýchto obetí sa stala Miss Universe. Jej meno bolo zaradené na zoznam ľudí „vinných zo zločinu sprisahania proti systému krajiny“.

Účasť na protestoch aj v súťaži

Modelka je tiež obvinená z účasti na protivládnych protestoch v roku 2018, keď mala 17 rokov. Stala sa tiež symbolom odporu. Jej reprezentácia mala podľa vlády skrytý význam a bola prejavom protivládnych aktivít.

Od tejto udalosti sa Palacios s jemným prejavom stala symbolom národnej hrdosti a túžby Nikaragujčanov po zmene. Teraz vláda prezidenta Daniela Ortegu vracia úder.

Palaciosová sa po súťaži rozhodla zostať v zahraničí a do rodnej vlasti sa nemôže vrátiť, hrozilo by jej väzenie.

 

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie