fbpx

Slováci oplatili Nemcom štvrtkovú prehru z prípravy. Našli sme cestu, ako uspieť, hovorí asistent Frühauf

Na snímke striedačka Slovenska, zľava asistent trénera Róbert Petrovický, tréner Craig Ramsay, asistent trénera Peter Frühauf a tréner brankárov Ján Laššák v zápase Slovensko - Dánsko na hokejovom turnaji o Nemecký pohár 11. novembra 2023 v nemeckom Landshute. Zdroj: FOTO TASR/SZĽH/Andrej Galica

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase v nemeckom Augsburgu nad domácim výberom 5:4 po predĺžení a vrátili mu prehru zo štvrtka (3:7). V rámci príprav na MS v Česku (od 10. do 26. mája 2024) si Slováci pripísali 3. víťazstvo, keď predtým zdolali Švajčiarov v Humennom 3:0 a 5:3.

Zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho nastúpili do bránky s Tomekom a od úvodu boli aktívni, čím chceli dať zabudnúť na štvrtkovú bolestivú prehru. Do vedenia sme išli v 13. min. po skvelej súhre Lantošiho s Cingelom, ktorého zadovku premenil na gól zblízka Baláž. V 25. min. vyrovnal domáci Michaelis, ale naši hráči boli aktívni, dostatočne korčuľovali a z rýchleho brejku v 32. min. prestrelil brankára Bugla Kašlík. V 35. min. sme si vybrali slabšiu chvíľku, keď sme 2- krát inkasovali z hokejok Hungereckera a Ehla.

Našťastie, ešte v 2. tretine, konkrétne v 38. min. po Balážovej asistencii vyrovnal Lantoši. Do vedenia nás následne v 43. min. dostal kapitán, obranca Ivan. Jeho gól znegoval v 51. min. Stachowiak. Za stavu 4:4 po riadnej hracej dobe išiel zápas do predĺženia, v ktorom v 63. min. rozhodol o našom 3. víťazstve v príprave pred MS Faško – Rudáš.

Zostava Slovenska: Tomek – Ivan, Bučko, Bačik, Grman, Gachulinec, Golian, Petrovický, Brincko – Baláž, Cingel, Lantoši – Faško-Rudáš, Tamáši, Okuliar – Kukuča, Kollár, Takáč – Kusko, Petrovský, Kašlík – Hecl.

Slováci tak aj podľa slov asistenta trénera Slovenska Petra Frühaufa našli cestu k víťazstvu. Naše národné mužstvo potešilo viacerými peknými akciami a 5 strelenými gólmi. Na druhej strane v dvojzápase s Nemeckom inkasovalo až 11 gólov. Čo je, zdá sa, až príliš.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie