fbpx

Luxusné hodinky legendy Formuly 1 idú do dražby, mohli by sa predať za milióny eur

Vľavo na snímke Michael Schumacher, vpravo jeho hodinky z aukcie. Zdroj: X/ Schumacher, Vincenzo Landino.

Osem luxusných a personalizovaných hodiniek legendy Formuly 1, Michaela Schumachera, idú do aukcie. Mohli by sa predať za viac ako 4, 5 milióna eur, píše Startitup.

Vzácne hodinky budú podľa aukčného domu Christie’s vystavené v New Yorku od 3. mája do 5. mája – cez víkend, kedy sa koná Veľká cena Miami. Následne budú premiestnené na aukciu vo švajčiarskej Ženeve 13. mája.

Každý kúsok stojí tisíce

Medzi výnimočné kúsky patrí model F.P. Journe Vagabondage 1, ktorý pokrýva takmer polovicu odhadovanej hodnoty celej kolekcie, predajná cena len tohto jedného kusu by sa mohla vyšplhať na viac ako 2 milióny eur. Očakáva sa, že hodinky Rolex z nehrdzavejúcej ocele sa budú predávať za takmer 414 tisíc eur a Audemars Piguet Royal Oak za 263 tisíc eur, informuje Trend.sk.

„Tieto hodinky sú pre ľudí, ktorí sledujú Formulu 1, ktorí ako ja sledovali Michaela Schumachera, keď pretekal. Je to skutočný kus histórie – a navyše sú tieto hodinky dôležité pre sektor hodinárstva,“ tvrdí vedúci oddelenia hodiniek Christie’s Remi Guillemin.

Schumacherova rodina vlastní celý rad hodiniek, ktoré za tie roky nazbieral šampión, a „nedávno sa rozhodli rozlúčiť so špecifickými hodinkami z kolekcie, pri ktorých verili, že zberatelia hodiniek budú schopní oceniť skutočnú hodnotu kusov,“ dodal.

„Sme naozaj veľmi šťastní, že máme tieto hodinky a že sme mohli spolupracovať s rodinou,“ dodal. Kolekcia bude súčasťou tradičnej aukcie vzácnych hodiniek Christie’s, ktorá bude pozostávať z historických a moderných kúskov vysokokvalitného hodinárstva od značiek ako Audemars Piguet, F.P. Journe a Rolex.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie