fbpx

Romantické mestečko vo Francúzsku predáva dom za euro. Kde je háčik?

Na snímke dom na predaj vo Francúzsku a ilustračná fotografia. Zdroj: FB, Freepik.com

Bývať vo Francúzsku, priamo uprostred krajiny a ešte k tomu za jedno euro. To neznie zle, však? Francúzske mestečko Saint-Amand-Montrond, ktoré je od Paríža vzdialené necelé tri hodiny cesty, predáva dvojpodlažný dom len za 1 euro a hľadá potenciálnych kupcov, informuje Timeout.com. Kde je teda háčik?

Domček je ideálny na bývanie. Má  rozlohu 77,18 m2,  dve izby, obývačku, kuchyňu, toaletu a kúpeľňu. Nechýba ani dvor či garáž. Navyše je dvojpodlažný.

Má to háčik, dokonca niekoľko

Jedno euro za celý dom? V tom musí byť nejaký háčik. Veru je, hneď niekoľko. Pri romantickom dome vo Francúzsku treba počítať s ďalšími nákladmi na jeho rekonštrukciu. Už viac ako desať rokov je totiž opustený a dať ho „dohromady“ môže stáť takmer 130-tisíc eur. V porovnaní s cenami domov na Slovensku, stále to nie je vôbec zlé, píše Interez.sk. A predstava života na francúzskom vidieku znie skutočne príťažlivo, nie?

Ako informujú francúzske noviny Ouest-France, ďalšou podmienkou je, aby nový majiteľ zotrval na tomto mieste aspoň desať rokov. Nehľadá sa totiž niekto, kto bude domček využívať ako miesto, kam vyrazí raz za čas, ale človek, ktorý bude prínosom aj pre miestnu komunitu. Na oplátku si bude môcť zažiadať o finančné dotácie, ktoré mu s rekonštrukciou pomôžu.

Podávanie žiadostí je možné od 1. apríla do 15. júna. V júli zasadne výberová komisia a podpis predajnej zmluvy by sa mal uskutočniť v januári 2025. Tak čo, skúsite zabojovať o život v idylickom prostredí?

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie