fbpx

Bitcoin má za sebou štvrtý halving, ako nás to ovplyvní?

Ilustračná fotografia. Zdroj: Freepik.com

Sieť Bitcoin uskutočnila štvrtý halving vo svojej histórii, ide o zníženie odmien ťažiarom na polovicu. Vo švtrok večer  odmena  klesla zo 6,25 bitcoinu na 3,125 bitcoinu za blok, píše TASR.

Cena bitcoinu bola pred touto udalosťou  veľmi prelietavá, tento týždeň klesla približne o 4 %. V sobotu ráno sa obchodovalo s plusom 3,12 % (v priebehu 24 hodín) po 60.194,31 eura.

Vplyv na bitcoin

Tradične samotný halving nemáva v krátkodobom horizonte výrazný vplyv na cenu bitcoinu. Mnohí investori však na základe výkonnosti bitcoinu po predchádzajúcich halvingoch počítajú v nasledujúcich mesiacoch s veľkými ziskami, píše Teraz.sk.

Vplyv na nás

Podľa štatistiky  z roku 2023, až 12 % Slovákov investovalo do kryptomien, informuje Startitup. A to aj napriek tomu, že nepatríme medzi krajiny, ktorých priemerný obyvateľ by mal „peniaze navzvyš“.  Sila bitcoinu teda čoraz viac narastá a postupne sa dostáva aj do každodenného života  bežných ľudí.

Spoločnosť PlanB, známa popularizáciou modelu „stock-to-flow“, predpovedá, že prudký nárast ceny po „halvingu“ prekoná predchádzajúci rekord 63-tisíc eur.  Dokonca by potenciálne mohol posunúť trhovú kapitalizáciu Bitcoinu nad úroveň zlata.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie