fbpx

VIDEO: V New Yorku sa pred budovou súdu zapálil muž. V meste práve prebiehal proces s exprezidentom Trumpom

Muž sa upálil pred budovou súdu, kde práve prebiehalo trestné konanie s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom. Zdroj: TASR/AP Photo/Mary Altaffer, Pool, Reprofoto/ TMZ

Podľa CNN sa v piatok neznámy muž podpálil pred budovou newyorského súdu, kde prebiehal súdny proces s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom, ktorý je obvinený z falšovania finančných záznamov v súvislosti s platbou pornoherečke pred voľbami v roku 2016.

Informácia o horiacom mužovi bola zverejnená takmer v rovnakom čase, ako sa skončil výber 12-člennej poroty a šiestich náhradníkov. Trump sa v čase požiaru v piatok okolo 13:30 nachádzal v budove súdu v centre Manhattanu, informuje web ABC.

Zasiahli záchranári

Podľa agentúry AP na miesto dorazila záchranná služba a osobu odniesla na nosidlách. Na sociálnych sieťach sa šírili obrázky, na ktorých je vidieť horiacu postavu.

Motív nie je jasný

Spravodajský portál BBC uviedol, že mladý muž sa polial horľavou tekutinou a potom sa zapálil v parku pred budovou súdu. Krátko predtým okolo seba rozhádzal letáky. BBC však uviedla, že jeho motív je zatiaľ nejasný. Na mieste činu sa nachádza niekoľko policajtov.

Očitý svedok sa rozprával so svedkom, ktorý povedal, že muž držal papiere v Collect Pond Park, oblasti, kde sa môžu zhromažďovať demonštranti aj verejnosť, keď sa potichu polial benzínom.

„Namočil sa a potom vytiahol zapaľovač,“ povedal svedok. „Pripomenulo mi to, čo sa stalo vo vojne vo Vietname. Videl som videá s týmito vecami. Nie som si ani celkom istý, prečo to urobil.“

Na pomoc pribehli policajti zo všetkých strán. Detektív sa snažil muža udusiť kabátom, aby uhasil plamene.

Agentúra AP napísala, že sa horiaci človek hodil k zemi, potom plamene uhasili pomocou hasiaceho prístroja.

Ten muž niesol brožúry o mnohých rôznych témach, ktoré hovorili veci ako „NYU je front mafie“ a „Zrušte našu zločineckú vládu a nahraďte ju takou, ktorá slúži všetkým“.

Jeho motivácia nie je podľa policajných zdrojov bezprostredne jasná, ale pracuje sa na tom, aby zistili, či je to politické a/alebo súvisí s Trumpovým procesom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie