fbpx

VIDEO: Rusi zadržali čečenského ministra, Kadyrov zúril. Nechal ho oslobodiť komandom

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov, FOTO TASR/AP

V ruskom Dagestane bol kvôli šoférovaniu pod vplyvom alkoholu zadržaný čečenský minister pre mimoriadne situácie Alichan Cakajev. Čoskoro ho však z cely oslobodilo čečenské komando špeciálnych síl a odviezlo ho aj s autom, ktoré riadil opitý. Po vozidle navyše v minulosti vyhlásil pátranie kanadský Interpol.

O prípade informoval portál Meduza s odvolaním sa na sociálne siete v oboch ruských autonómnych republikách na Kaukaze. Dostal sa aj do celoštátnych médií, a to zásluhou vládcu autonómneho Čečenska Ramzana Kadyrova.

Ten zadržanie svojho spolupracovníka označil za „hanebnú provokáciu“ a od dagestánskeho vedenia sa domáhal potrestania policajtov, ktorí vztiahli ruku na jeho ministra, ktorý sa podľa neho vôbec ničoho nedopustil.

„Keby bol Cakajev vo svojej generálskej uniforme, neodvážili by sa naňho ani pozrieť,“ uviedol Kadyrov. Podľa denníka Kommersant tiež tvrdil, že Cakajev bojoval proti teroristom a podieľal sa na evakuácii civilistov z Pásma Gazy. Odpoveď Kremľa podľa denníka zostala bez komentára.

Zábery zo zadržania čečenského ministra na kontrolnom stanovisku na dagestansko-čečenskej hranici za asistencie strážcov zákona vyzbrojených automatickými zbraňami zverejnil spravodajský kanál Ostorožno novosti. Zo záberov je zrejmé, že Cakajev kládol odpor, kým ho dagestánski policajti vyvliekli z auta a zvalili na zem.

Minister sa podľa týchto správ vrútil na kontrolné stanovisko v protismere, odmietol poslúchnuť pokyn na zastavenie a namiesto toho sa pokúsil do policajtov nabehnúť. Tí ho potom zadržali. Vodič podľa poslanca ruského parlamentu z Dagestanu Sultana Chamzajeva javil známky silnej podnapitosti.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie