fbpx

Indická organizácia oslobodila viac ako 100 neplnoletých sexuálnych pracovníčok

Väčšina maloletých dievčat pochádza z rodín žijúcich pod hranicou chudoby. Zdroj: X/Barakat Inc., The Exodus Road

Indická organizácia Guria India bojuje proti detskej prostitúcii a obchodovaniu s deťmi. Vďaka 11-mesačnej tajnej operácii bolo v Indii zatvorených 61 verejných domov a zachránených 136 maloletých obetí obchodníkov s ľuďmi.

Prostitúcia neplnoletých je každodennou realitou v indickom meste Allahabad. Podľa riaditeľa Guria India Ajeeta Singha polícia nie je veľmi nápomocná, preto sa rozhodli riešiť tento problém na vlastnú päsť.

Singh pre The Telegraph uviedol, že kontakt s neplnoletými dievčatami je najťažší, pretože sú pod drobnohľadom ochranky a majiteľov bordelov. „Dievčatá nie sú schopné nič povedať, pretože sú neustále sledované. Nemôžete klásť otázky, nedostanete dôkazy na striebornom podnose. Ale keď idete okolo, počujete a vidíte veci,“ vysvetlil.

Dodal tiež, že dievčatá môžu von len vtedy, keď príde zákazník. Aby sa zabezpečilo, že s nimi nikto nebude komunikovať, personál bordelu odoberá novoprichádzajúcim mobilné telefóny.

Singh preto vymyslel metódu, ako sa k dievčatám dostať aj napriek prísnym opatreniam – predstiera, že je pouličný predavač kozmetiky. „Make-up je pre dievčatá niečo veľmi lákavé. Keď idete do Indie, v každom meste vidíte pouličných predajcov, takže som vedel, že sa mi to hodí,“ povedal.

V skutočnosti však používal špionážne kamery ukryté v ceruzke a gombíku na zhromažďovanie dôkazov o obetiach obchodníkov s ľuďmi, ktoré sú nútené k sexuálnej práci. Po získaní dostatočných dôkazov sa do operácie zapojila polícia. Výsledkom bolo 136 zachránených maloletých obetí obchodníkov s ľuďmi, čo viedlo k zatvoreniu 61 verejných domov, uvádza The Telegraph.

Detská prostitúcia je v Indii rozšíreným problémom. Odhaduje sa, že v indických verejných domoch pracuje 1,2 milióna detí mladších ako 18 rokov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie