fbpx

Hrozivá nehoda: Autobus plný detí sa prevrátil. Zasahovali všetky záchranné zložky

Snímky z hroznej nehody autobusu pri Dubloviciach. Zdroj: X/HZS Středočeského kraje

Pri Dubloviciach na Příbramsku dnes ráno havaroval autobus s 38 malými deťmi, zišiel do priekopy a prevrátil sa na bok. Šesť detí a dvaja dospelí utrpeli ľahké zranenia, záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice, vyplynulo z informácií českej polície a záchrannej služby.

Prevrátil sa do priekopy

Nehoda sa stala pred 8.30 h na ceste I/18. „Vodič za zatiaľ nezistených dôvodov vošiel na krajnicu a následne sa autobus prevrátil do priekopy,“ povedala policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková. Cestujúcim pomáhali vystúpiť hasiči, sami sa z vozidla nedokázali dostať von.

Podľa pôvodných informácií polície sa ľahko zranilo päť detí a učiteľka, podľa záchranárov štyri deti a jeden dospelý. Neskôr spresnili, že ošetrili šesť detí a dvoch dospelých. „Všetci majú ľahké zranenia, všetkých pacientov vezieme do příbramskej nemocnice. Naša posádka odchádza z miesta,“ uviedla okolo 10.30 h hovorkyňa stredočeskej záchrannej služby Monika Nováková.

Suchánková povedala, že vodič utrpel šok, podľa dychovej skúšky pred jazdou nepil alkohol. Príčinu nehody policajti vyšetrujú, dodala hovorkyňa. K nehode bolo vyslaných niekoľko posádok záchranárov vrátane lekára.

Podľa hovorkyne hasičov Veroniky Švorcovej Mocovej tiež zasahovalo niekoľko jednotiek hasičov z miest Příbram a Sedlčan vrátane dobrovoľných hasičov z Dublovíc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie