fbpx

Považská Bystrica čelí bizarnej žalobe. Obyvateľ si nárokuje sochu z Domu kultúry

Považská Bystrica čelí žalobe. Jej obyvateľ si nárokuje na sochu Múza a Pegas z Domu kultúry, ktorá je osadená v stene. Tvrdí, že v minulosti mu ju predali predošlí majitelia.

Kultúrny dom v Považskej Bystrici kúpilo mesto od odborového združenia KOVO. O dva roky neskôr sa ozval muž, ktorý je presvedčený, že socha vo vstupnej hale patrí práve jemu. Obyvateľ mesta trdí, že sochu odkúpil ešte za slovenské koruny. Naopak, mesto ako vlastník budovy argumentuje, že si ju zo steny nemôže vylúpnuť, vysvetľuje ta3.com.

„To je úplne absurdné. Predávajúci, ktorý nám predával, tak absolútne neavizoval niečo také,“ vyjadril sa primátor Považskej Bystrice Karol Janas. Žalobca sa však domáha, aby súd vydal rozsudok, ktorý mu umožní vydanie sochy.

„Situácia, že by sa z budovy začali vysekávať nejaké sochy alebo nejaké časti budovy, to nemá oporu ani v práve, ani v logike,“ namieta ďalej primátor.

Muž, ktorý sa domáha sochy, v minulosti priestory dlhodobo prenajímal. Hovorí, že má platnú zmluvu ešte z roku 2007, píše web tvnoviny.sk. Zmluvu ukázať nechcel a neprezradil ani to, za koľko danú sochu kúpil. Socha Múza a Pegas má v súčasnosti vraj hodnotu 60-tisíc eur. Statik mužovi potvrdil, že zo steny sa vytiahnuť dá. „To je vidno, že to je pevná súčasť budovy, je to pevná súčasť steny,“ tvrdí primátor.

K soche sa taktiež odmieta vyjadriť odborové združenie KOVO. Obyvateľ mestu ponúkol, že im sochu predá alebo prenajme. Radnica to ale razantne odmietla, preto sa obe strany stretnú na súde v polovici mája.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie