fbpx

V tomto meste vám lacné ošetrenie zubov ponúknu aj študenti stomatológie. Ušetríte s nimi desiatky eur

Ilustračná fotografia (Zdroj: Pexels/ Photo by Karolina Grabowska)

Ministerstvo zdravotníctva SR najnovšie oznámilo zrušenie zubných benefitov zdravotných poisťovní. Od mája vám už ošetrenia nepreplatia. Podľa šéfky rezortu Zuzany Dolinkovej idú hľadať nový systém benefitov, ktoré budú ľudí viac motivovať podstupovať preventívne prehliadky. Aké sú ďalšie možnosti? Zubná prax študentov v Bratislave môže byť jednou z lacnejších alternatív. Prečo to teda nevyskúšať?

Prax je taká, že študenti si musia nájsť pacientov sami. Využívajú na to predovšetkým facebookovú stránku Zubná prax študentov LFUK, ktorá má v súčasnosti viac ako 6-tisíc členov.

Zdroj: Onkologický ústav sv. Alžbety

Nájdete na nej ponuky na endodontické ošetrenie, ošetrenie zubného kazu či koreňových kanálikov.

Študenti pacientov ošetrujú v Onkologickom ústave sv. Alžbety na Heydukovej 10 v Bratislave.

„Ponúkam vám každý utorok ošetrenie zubného kazu, výmenu amalgámovej (tmavej) výplne za estetickú bielu- fotokompozitnú, RTG snímky. V prípade záujmu správa, ďakujem,“ znie jeden z inzerátov v skupine.

„Dobrý deň. Som študentkou 6.ročníka a vrámci predštátnicovej stáže ponúkam: ošetrenie zubného kazu/ výmenu amalgámovej plomby, ošetrenie bolestivého zuba, čistenie koreňových kanálikov (endodontické ošetrenie). Všetko pod dohľadom lekára a za zvýhodnené ceny. Ak máte záujem píšte mi prosím správu.“

Študenti nemôžu opravovať len kazy, ale musia vykonávať aj iné úkony, pričom ich vždy kontroluje skúsený lekár, s ktorým konzultujú následné kroky a vybraný spôsob ošetrenia. Cena za rôzne úkony sa líši podľa náročnosti aj použitých materiálov. Napríklad za neinvazívne ošetrenie začínajúceho zubného kazu zaplatíte 20 eur. Kompletný cenník študentskej praxe nájdete na stránke ousa.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie