fbpx

VIDEO a FOTO: Ruské rakety zasiahli zdravotnícke zariadenie v Černihove. Zomrelo najmenej 13 ľudí, hlásia desiatky zranených

Následky útoku v Černihove. Zdroj: X/Mira of Kyiv

Pri útoku doteraz zahynulo najmenej 13 ľudí. Rakety dopadli do husto obývanej časti mesta na severe Ukrajiny. Až šesťdesiat ľudí bolo zranených.

Na severoukrajinské mesto Černihiv dopadlo v stredu ráno niekoľko ruských rakiet. Na sociálnej sieti to potvrdil šéf vojensko-civilnej správy Černihivskej oblasti Vjačeslav Čaus. Ukrajinské médiá uvádzajú, že husto obývanú štvrť zasiahli tri rakety.

„Zahynuli civilisti, mnohí sú zranení. Na mieste pracujú záchranári a zdravotníci,“ napísal Čaus.

Ministerstvo zdravotníctva vo vyhlásení, ktoré citoval portál Novynarnia, uviedlo, že poškodená bola aj budova zdravotníckeho zariadenia v Černihove. Budova je poškodená, napriek tomu prijíma zranených z útoku na ošetrenie. „Na mieste pracujú posádky záchrannej služby,“ uviedol úrad.

Podľa spravodajského servera Ukrajinska Pravda ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko informoval o 11 mŕtvych a 22 zranených. Krátko pred poludním prezradil, že potvrdený počet obetí je už 13 a viac ako 60 ľudí je zranených.

Medzi obeťami je napríklad 25-ročná policajtka, ktorá bola doma chorá. Zabila ju črepina. Ďalší ľudia sú nezvestní.

„Žiaľ, počet obetí môže ešte narásť,“ upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnej sieti. „Nestalo by sa to, keby Ukrajina dostala dostatočný počet systémov protivzdušnej obrany a keby odhodlanie sveta vzdorovať ruskému teroru bolo dostatočné,“ dodal.

Úrady uviedli, že rakety zasiahli „objekt sociálnej infraštruktúry“. Poškodených bolo niekoľko poschodí a prístavba tejto budovy. V oblasti bola odstavená elektrina a plyn, aby sa zabránilo ďalším škodám. Podľa starostu Oleksandra Lomaka úrady už hľadajú náhradné ubytovanie pre ľudí postihnutých zásahom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie