fbpx

Najstarší muž sveta prezradil ako na dlhovekosť. Jeho tajomstvo je jednoduché

Na fotografii najstarší muž sveta, John Alfred Tinniswood. Zdroj: Instagram/ Instanews.adm

John Alfred Tinniswood z Anglicka si vo veku takmer 112 rokov pripísal titul najstaršieho žijúceho muža na svete. Tvrdí, že kľúčom k dlhovekosti je najmä umiernenosť, informuje Startitup.

„Buď žiješ dlho, alebo žiješ krátko, a nemôžeš s tým veľa urobiť,“ povedal Tinniswood v rozhovore pre Guinness, v ktorom mu bol odovzdaný certifikát, píše CNN.

Stačí nám iba umiernenosť?

Tinniswood vôbec nefajčí, pije len zriedka a každý piatok má „fish and chips“ (rybu a hranolky). Povedal, že tajomstvom dlhovekosti je iba šťastie a životná umiernenosť:

Ak príliš veľa pijete, príliš veľa jete alebo chodíte príliš veľa; ak niečoho urobíš priveľa, nakoniec budete trpieť,“ povedal najstarší muž sveta.

Podľa Healthline.com existuje niekoľko spôsobov, ktorými prispejeme k dlhovekosti. Patria medzi ne najmä obmedzenie prejedania sa, zdravé stravovanie, dostatočný spánok, mentálna aktivita, zníženie stresu či obmedzenie alkoholu. Podľa štúdií je však najdôležitejšie umiestniť naše šťastie na prvé miesto.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie