fbpx

Belasá dominancia v jasných farbách (Z pera Mira Čiefa)

Slovan Bratislava. Zdroj: TASR - Jakub Kotian

ŠK Slovan Bratislava je po 6-krát v rade slovenským futbalovým majstrom. Absolútne zaslúžene. Svoj najnovší triumf spečatili zverenci trénera Vladimíra Weissa v sobotu v domácom zápase proti DAC Dunajská Streda. Na definitívu titulu im postačilo získať bod, ktorý po výsledku 0:0 aj získali. Na Tehelnom poli tak pred takmer 10000 fanúšikmi vypukli bujaré majstrovské oslavy.

Belasí si titul jednoznačne zaslúžili. Ako neskôr na tlačovej konferencii poznamenal tréner Vladimír Weiss, ten je v podmienkach Slovana nutnou povinnosťou. Predsa však cítime, že Slovan mohol mať krajšiu sezónu. Nemyslíme teraz v Niké lige, kde zaslúžene kraľoval.

Na jeseň sa Slovanu opätovne podarilo postúpiť do skupinovej fázy Konferenčnej ligy, kde to zďaleka nemal ľahké, no odohral v nej výborné zápasy. Nad jeho sily bol napokon francúzsky LOSC Lille, s ktorým Belasí získali v dvojzápase skupiny len 1 bod, a to ich odsunulo na 2. priečku tabuľky. Na jar tak museli hrať predkolo o osemfinále, v ktorom narazili na Sturm Graz. Rakúsky celok mnohí fanúšikovia na Slovensku podceňovali, ale ukázalo sa, že tento súper bol nad momentálne možnosti Slovana. Nie nadarmo aktuálne bojuje o titul v Admiral Bundeslige bodovo bok po boku s Red Bullom Salzburg.

Osobne cítime, že Slovan chcel ísť v pohárovej Európe ďalej. To dozaista. Takisto po 2 rokoch a nadvláde Spartaka Trnava túžil opätovne ovládnuť Slovnaft Cup. To sa mu nepodarí, nakoľko vo štvrťfinále na Tehelnom poli podľahol Železiarom z Podbrezovej 1:3. Bola to jedna z najbolestivejších prehier Slovana v ročníku. Aj tu sme za to, že tento výsledok veľmi nabúral plány Bratislavčanov, ktorí chceli jednoznačne získať double.

Takto sa tešia „len“ zo zisku majstrovského titulu. Tu však nebolo pochýb o ich úspechu. Dosiahli ho úplne jednoznačne, lež presvedčivo. Dominantne. A to sa Slovan musel potýkať s niekoľkými odchodmi hráčov (Čakvetadze, v zime Čavrič), slabším doplnením kádra, nuž a bolo zrejmé, že káder Belasých je na niektorých postoch nedostatočne zdvojený. Podľa niektorých bol aj prestarnutý, keďže Kucka, Kankava, Kašia, Weiss či Borjan sú zrelí tridsiatnici.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie