fbpx

Polícia zadržala 15-ročného chlapca. Stal sa najmladším Austrálčanom, ktorý čelil obvineniam z terorizmu

Mladík bol zatknutý počas protiteroristickej operácie v Sydney. Zdroj. FB/ AFP

Podozrivým zadržaným v pondelok po útoku v asýrskom pravoslávnom chráme na predmestí austrálskeho mesta Sydney je 15-ročný chlapec. Úradujúci zástupca komisára štátu Nový Južný Wales Andrew Holland spresnil, že zadržaný má zranenú ruku.

Úradujúci zástupca komisára Nového Južného Walesu Andrew Holland uviedol, že podozrivému liečia rany na ruke a po útoku, ktorý vyvolal nepokoje v komunite, ho previezli na bezpečné miesto, uvádza CBS News.

Tamojšie médiá informovali, že pred Chrámom Dobrého pastiera sa po útoku zhromaždil dav ľudí, pričom niektorí útočili na kostol i na vozidlá zasahujúcej záchrannej služby. Stovky členov miestnej komunity sa pokúsili dostať cez policajtov, aby sa dostali k podozrivému. Novinár agentúry Reuters uviedol, že polícia musela použiť sprej, aby vytlačila ľudí do neďalekých ulíc. Informuje Courthouse News Service.

odľa agentúry AFP zranenia pri útoku utrpel biskup asýrskej pravoslávnej cirkvi aj ďalší duchovný.

Scéna útoku bola natočená a odvysielaná naživo na youtubovom kanáli asýrskej cirkvi, ktorá práve vysielala svoju bohoslužbu. Na záberoch vidno muža, ktorý sa približuje k oltáru, dvíha pravú ruku a biskupa niekoľkokrát udiera nejasne rozlíšiteľným predmetom, čo medzi veriacimi vyvolalo paniku a krik. Na pomoc mu pribehlo viacero ľudí. Niekoľko z nich sa pri tom zranilo.

AFP dodala, že sydneyská štvrť Wakeley, kde sa útok odohral, je centrom malej komunity asýrskych kresťanov, z ktorých mnohí utiekli do Austrálie pred prenasledovaním a vojnou v Iraku a Sýrii.

K útoku vo Wakeley došlo len niekoľko dní po tom, čo bolo v nákupnom centre v Sydney zabitých šesť ľudí.  Neexistuje však žiadny náznak, že tieto dve udalosti navzájom súvisia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie