Medzi značkami sú aj obľúbené autá Slovákov ako Volvo či Volkswagen.

Toto je rebríček: 

7. Volvo

V rebríčku je na siedmom mieste Volvo. Zaujímavosťou je, že značku dlhodobo považovali za bezpečné a spoľahlivé autá. Volvo má v kategórii menej spoľahlivých vozidiel 245 nahlásených problémom na 100 vozidiel.

Práve tieto problémy môžu priniesť elektrické vozidlá, s ktorými chcú konkurovať Tesle. Konkrétne ide o modely EX30, ktorými chcú byť konkurenciou modelu 3 od Tesly.

6. Lincoln

Ďalšou značkou v hodnotení je luxusná divízia Lincoln od spoločnosti Ford. Nahlásili až 251 problémov na 100 vozidiel. Ide predovšetkým o modely Corsair 2020 a Nautilus 2019. Tie získali od J. D. Power priemerné skóre a mimoriadne nízke Aviator 2020.

5. Tesla

Elektrické vozidlá od Tesly hlásia 252 problémov na 100 vozidiel.

Problémy sa najčastejšie týkajú technológií ako asistenčné, informačné a bezpečnostné systémy. Vozidlá Tesly sú pritom špičkovými technológiami ikonické.

4. Volkswagen

Volkswagen je preslávená nemecká značka s rozsiahlym a dlhoročným portfóliom. To však neznamená, že ich budú problémy obchádzať oblúkom. Majitelia totiž hlásili až 267 problémov na 100 vozidiel.

Cieľom značky pritom kedysi bolo vyrábať spoľahlivé vozidlá pre masy obyvateľstva. Pri jej posledných pokusoch o rodinné sedany a hatchbacky sú však výsledky zmiešané.

(Rebríček pokračuje na ďalšej strane)

1 2