fbpx

Opitý 16-ročný chlapec ukradol auto a policajtom sa pokúsil ujsť

Autonehoda
Ilustračná fotografia Zdroj: Unsplash/Per Lööv

Zobral si auto, ktoré mu nepatrí a na úteku havaroval. Navyše si za volant sadol s dvomi promile alkoholu. Na policajnom oddelení v Banskej Bystrici skončil iba 16 ročný tínedžer. Auto si vyhliadol v areáli firmy, podarilo sa mu dovnútra dostať a naštartovať ho. Namieril si to na hlavnú cestu, keďže bol pod vplyvom alkoholu nevybral hneď prvú zákrutu za areálom, kde nabehol na obrubník a dostal defekt. Aj napriek tomu v jazde pokračoval.

„Dopravnú nehodu videl kolega z dopravnej polície, ktorý bol v tom čase mimo služby,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. „On ho zobral, a že ho chceli pôvodne zastaviť s tým, že mal mäkkú pneumatiku,“ reagoval príbuzný majiteľa auta.

Mladík sa pokúšal na aute s defektom ujsť, ďaleko sa nedostal. Po pár metroch nabúral do zvodidiel na moste. Tínedžer z auta vystúpil a snažil sa utiecť pešo, dopravný policajt ho dobehol a zavolal hliadku, informuje portál noviny.sk.

„Mohol niekomu ublížiť, bolo šťastie, že tam nikto nebol,“ okomentovala situáciu svedkyňa. „Pri dokumentovaní dopravnej nehody mu vdychu namerali 2,04 a pri opakovanej skúške až 2,3 promile alkoholu,“ informovala hvoorkyňa Faltániová. Zobral cudzie auto, šoféroval bez vodičáku, navyše pod vplyvom alkoholu.

Z miesta ho hliadka odviedla na policajné oddelenie, kde bude musieť svoje nezodpovedné správanie vysvetľovať.„Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla,“ uviedla hovorkyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie