fbpx

Pellegrini dostal dva dni pred prezidentskými voľbami formou daru byt v centre Banskej Bystrice

Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Peter Pellegrini dostal dva dni pred voľbami formou daru byt v novostavbe na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici. Ide o jednu z najdrahších a najlepšie situovaných bytoviek v meste, informuje facebookový profil Mediálna sova, ktorý na skutočnosť upozornil. Podľa zápisu v katastri mal nový prezident získať byt v novostavbe darovacou zmluvou.

Nový prezident mal dostať formou daru 4. apríla, teda len dva dni pred druhým kolom prezidentských volieb, byt v novostavbe na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici.  Zo zápisu v katastri nie je zrejmá jeho výmera, len to, že sa nachádza na treťom poschodí.

„V danej bytovke, o dva vchody vedľa má Pellegrini trvalé bydlisko, má ísť o ten bájny byt jeho sestry, ktorý mu dala do užívania. V prípade jeho nového bytu v tomto objekte nemôže ísť o chybu, ani o preklep, keďže sa dotyčný byt nachádza na inom poschodí. Všetky zverejnené informácie pochádzajú z verejne dostupných zdrojov,“ informuje Mediálna Sova SK.

Hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Medveď Macíková pre portál Aktuality.sk uviedla, že byt predtým vlastnili rodičia budúceho prezidenta. Podľa jej slov sa vzhľadom na svoj vek a zdravotný stav rozhodli vysporiadať svoj majetok a darovať ho jemu.

Byty v tomto komplexe sa podľa inzerátov pohybujú od 150- do 240-tisíc eur. Zo zápisu vyplvýva, že byt, ktorý obdržal Pellegrini, nie je zaťažený žiadnou ťarchou, a teda ani hypotékou.

Počas prezidentskej kampane musel Pellegrini čeliť rôznym otázkam

Igor Matovič informoval, že využíva vilu v bratislavskej Vrakuni, ktorá patrí jeho straníckemu kolegovi Petrovi Náhlikovi. Jeho firma mala Pellegrinimu aj počas prezidentskej kampane požičať lietadlo, aby sa stihol presunúť z Bratislavy do Kráľovského Chlmca na predvolebný míting. Pellegrini najskôr uviedol, že netuší, že lietadlo patrí firme Náhlika.

Ako však zistil denník SME, lietadlo s veľkou pravdepodobnosťou využíval Pellegrini aj v minulosti. V minulosti čelil Pellegrini aj kritike za využívanie luxusných áut. Najskôr sa mal voziť na aute aj s vodičom spoločnosti SAD Zvolen, ktorá patrí Pellegrinimu známemu, Adriánovi Polónymu. Neskôr používal auto, ktoré mal požičané od svojej sestry.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie