Blížia sa olympijské hry v Paríži. Bezpečnosť v krajine posilnia zahraniční vojaci a policajti

Letné olympijské hry budú vo francúzskej metropole prebiehať od 26. júla do 11. augusta. Zdroj: X/SEN Breakfast

Približne 2000 príslušníkov zahraničných bezpečnostných zložiek bude pomáhať dohliadať na bezpečnosť počas tohtoročných letných olympijských hier v Paríži, uviedol v piatok francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu, informuje TASR.

Minister vysvetlil, že zahraničné posily budú poskytovať špecifické služby vrátane psovodov či jazdcov na koňoch a hliadok.

Francúzsko bude olympijské hostiť hry od 26. júla do 11. augusta. Po útoku džihádistickej skupiny Islamský štát na predmestí Moskvy z 22. marca, ktorý si vyžiadal 144 obetí, zaviedlo najvyšší bezpečnostný stupeň.

Poľsko koncom marca oznámilo, že do Francúzska vyšle jednotky so zameraním na psy určené na vyhľadávanie bômb a protiteroristické operácie. Ich počty však bližšie nešpecifikovalo.

Počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier 26. júla bude v parížskom regióne zmobilizovaných takmer 45.000 francúzskych policajtov a žandárov. Na bezpečnosť bude počas hier dohliadať približne 35.000 policajtov a 18.000 vojakov, vrátane 3000 príslušníkov zodpovedných za dohľad nad vzdušným priestorom.

Očakáva sa, že počas olympijských a paralympijských hier navštívi hlavné mesto celkovo 15,3 milióna návštevníkov, uvádza portál sortiraparis.com.

V regióne Ile-de-France žije 12,4 milióna obyvateľov. Mesto Paríž však tvrdí, že je „pokojné“ a schopné privítať všetkých týchto ľudí, keďže hlavné mesto je už teraz „najturistickejším mestom na svete“. Pierre Rabadan, zástupca starostu Paríža, pre France Bleu povedal, že podľa odhadov bude prílev len„jeden alebo dva milióny, o niečo vyšší ako zvyčajne„.

Vzhľadom na prudký nárast cien hotelov v období hier je veľká šanca, že bežní turisti sa nebudú miešať s tými, ktorí prišli špeciálne kvôli súťažiam.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie