Podvodníci strašili seniorku z Prešova vymyslenými zlodejmi. Ku košu im vyhodila igelitku s tisíckami eur

Ilustračná snímka. Zdroj: Freepik

Podvodníci prišli s lacným trikom, ktorým okabátili seniorku z Prešova. Strašili vymyslenými ukrajinskými zlodejmi. Informuje o tom prešovská polícia na sociálnej sieti.

V stredu 10. apríla dopoludnia kontaktovala dôchodkyňu neznáma žena s tým, že ju musí varovať. Seniorke povedala, že je z kriminálnej polície. Vysvetlila jej, že po obci sa pohybujú Ukrajinci, ktorí prídu k nej domov, pretože ju majú údajne na zozname.

„Aby o svoje peniaze a cennosti neprišla, má všetko vložiť do igelitky a tú dať do smetnej nádoby pred domom. Ďalej má počkať, kým si po veci prídu policajti, ktorí ich bezpečne uložia. Seniorka tak v obave urobila a hotovosť, ako aj šperky vložila do tašky a postupovala podľa pokynov neznámej ženy,“ opísala polícia na sociálnej sieti.

Podľa polície je škoda v tomto prípade vyčíslená na najmenej 8000 eur. Prešovská polícia dodala, že začala trestné stíhanie pre zločin podvodu.

Polícia pred telefonátmi naďalej varuje

Podvody sú najčastejšie vykonávané práve na senioroch. Podvodníci z nich chcú klamnými trikmi vylákať peniaze. „Vydávajú sa za príslušníka polície, pracovníka banky, zamestnanca poisťovne, snažia sa dostať seniora do stresovej situácie tým, že mu povedia, že jeho vnuk, vnučka, syn, dcéra je po autonehode v nemocnici. Všetko to je zamerané na to, aby sa senior zľakol a v danom okamihu využijú chvíľkovú indispozíciu a vylákajú od seniora peniaze, šperky alebo citlivé údaje k účtom,“ píše polícia.

Polícia vyzýva na intenzívnu komunikáciu so svojimi staršími príbuznými, aby sa nestali ďalšou obeťou podvodníkov. Falošné tvrdenia páchateľov je potrebné okamžite overiť a podozrenie nahlásiť na telefónnom čísle 158.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie