fbpx

Slovenské hviezdy na Camp Nou pri rozlúčke legiend Barcelony

EBE 74 Barcelona - Na snímke vpravo slovenský obranca RCD Mallorca Martin Valjent, druhý sprava slovenský brankár Dominik Greif poèas rituálu pred zápasom 37. kola španielskej La Ligy vo futbale FC Barcelona - RCD Mallorca (3:0) v nede¾u 28. mája 2023. FOTO TASR/AP Mallorca players make a traditional passage as homage for League Champions Barcelona before a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Mallorca at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 28, 2023. (AP Photo/Joan Monfort)
Zdroj foto: TASR

Bol to pre nich akiste veľký deň. Dvojica slovenských futbalistov v drese španielskeho RCD Mallorca – Dominik Greif a Martin Valjent – totižto odohrala celý zápas na pôde slávneho Camp Nou. Barcelona v zápase 37. Primera Division vyhrala presvedčivo 3:0 a nás môže tešiť, že obaja Slováci si svoje miesto na ihrisku zastali.

Greif po roku a pol

FC Barcelona vstupovala do zápasu ako už istý majster najvyššej španielskej súťaže. Jej zápasovým motívom bolo vyhrať, potešiť početné publikum na Camp Nou a navodiť dôstojnú atmosféru rozlúčke klubových legiend – ľavého obrancu Jordiho Albu a defenzívneho stredopoliara Sergia Busquetsa, ktorí v metropole Katalánska po sezóne ukončia svoje pôsobenie.

Proti Xaviho zverencom sa postavila RCD Mallorca, mužstvo vedené Mexičanom Javierom Aguirem, v ktorého kádri sú aj dvaja slovenskí futbaloví reprezentanti. Obaja píšu úplne iný príbeh. Kým Valjent je oporou tímu, defenzívny pilier, ktorý nie tak dávno mal na rukáve kapitánsku pásku, tak u Dominika Greifa je situácia odlišná. Do RCD prišiel v lete 2021 zo Slovana Bratislava za 2,5 milióna eur a v prvej La ligovej sezóne odchytal len jeden ligový zápas – doma proti Osasune Pamplona (2:3).

Neskôr ho takmer na celý rok vyradilo z hry zranenie chrbta, pre ktoré nemohol konkurovať jednotke mužstva v bránke, Srbovi Predragovi Rajkovičovi. Do súťažného diania sa vrátil v podstate len v januári tohto roku, keď sa v bránke Mallorcy predstavil v troch zápasoch Copa del Rey- v prvých dvoch neinkasoval a mužstvo postúpilo, vypadlo až na pôde baskického San Sebastianu. Na Anoete Greif inkasoval jeden gól (prehra 0:1).

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie