fbpx

Nevinná detská hra v Žehre sa skončila dramaticky. Iba 2-ročný chlapec spadol do ohniska

Žehrianska osada. Zdroj: TV JOJ

Maloleté deti sa popri jarnom upratovaní v Žehrianskej osade hrali. No spočiatku iba nevinná hra sa skončila dramaticky pre dvojročného chlapca, ktorý spadol do ohniska.

Podľa TV JOJ došlo k nehode uprostred osady vtedy, keď miesti vykonávali jarné upratovanie. Deti sa popri hre priblížili blízko k ohňu. Obyvatelia tvrdia, že na improvizovanom miniohnisku pálili odpad a papiere. Neskôr ich však vyrušil silný detský krik a plač.

„Deti sa tu bavili a chlapec spadol na oheň. Hneď sme zavolali záchranárov. Prišli sanitka, policajti,“ opísal Martin Horváth, príbuzný popáleného chlapca.

Dvojročného chlapčeka vzali do krompašskej nemocnice. Ten po páde do ohňa utrpel popáleniny, preto ho museli ošetriť. Na jeho šťastie popáleniny neboli veľmi vážne. Zasiahli mu približne 20 percent tela. Popálenú má ruku a tvár. „Hneď ho prepustili domov a chodí s tým pravidelne na kontrolu. Chvalabohu, že sa to stalo len tak,“ dodal príbuzný.

Incident preveruje polícia

„Môžeme potvrdiť, že v prípade polícia vo veci koná a túto udalosť preveruje v zmysle Trestného zákona ako podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví. V súčasnej dobe policajti vykonávajú úkony predprípravného konania,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Obyvatelia tvrdia, že z dramatickej udalosti sa poučili. „Rodičia treba dávať pozor na deti, netreba ich púšťať ku ohňu. Neviete, čo sa môže stať. Dajaká nehoda. Teraz sa každý bojí spraviť oheň,“ zakončil Horváth.

Podobný prípad sa udial aj počas minulého mesiaca v obci Jurské. Podľa policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej išlo vtedy o osemročného chlapca, ktorého mal v piatok 22. marca večer sotiť neznámy páchateľ, v dôsledku čoho spadol do založeného ohniska, píšu topky.sk.

Chlapec utrpel viaceré zranenia, ktoré si vyžiadajú liečenie. „Poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Belá v prípade začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví,“ dodala hovorkyňa. Zároveň upozornila, že niekedy môže mať nerozvážne konanie vážne dôsledky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie