fbpx

Tragédia vo Veľkých Levároch. Starší muž vošiel vlaku do cesty, nemal žiadnu šancu

Na snímke zábery z nešťastnej tragédie. Zdroj: reprofoto/noviny.sk

63-ročný muž prišiel tragicky o život na koľajach. Vo Veľkých Levároch sa prechádzal cez koľajisko, keď sa naňho zrazu vyrútil vlak. Rušňovodič už tragédii nevedel zabrániť. Informovali o tom noviny.sk.

V stredu 10. apríla krátko po 16. hodine prešiel vlak 63-ročného muža. Ten si zrejme vlak nevšimol a ani ho nepočul. Odskočiť už nestihol. Rušňovodičovi nepomohlo ani zatiahnutie tzv. rýchlobrzdy.

Vlaku vkročil priamo do cesty. Muž býval v jednom z rodinných domov v okolí. Cez koľaje prechádzal z jednej strany na druhú, aby sa dostal k svojmu domovu.

„O 15:40 nákladný vlak smerujúci do Kútov, prechádzajúci cez ŽST Veľké Leváre, na druhej traťovej koľaji zrazil a usmrtil muža nachádzajúceho sa neoprávnene v koľajisku,“ uviedla Vladimíra Bahýlová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

Mužovi už nebolo pomoci. Ihneď po nehode k nemu pribehli zamestnanci železníc i záchranné zložky. Privolaní boli aj leteckí záchranári.

Pomôcť sa mu snažili aj pozemní záchranári. Po dlhej snahe však museli konštatovať exitus. „Zranenia 63-ročného muža boli po kolízii s vlakom tak rozsiahle, že žiaľ ani privolaní záchranári mu už nedokázali pomôcť a na mieste im podľahol. Záchranársky vrtuľník sa vrátil na svoju základňu bez pacienta,“ vypovedala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby.

„Cez stanicu a okolo miesta nehody sa jazdilo so zníženou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. V úseku Veľké Leváre – Sekule bola z tohto dôvodu doprava realizovaná po 1. traťovej koľaji,“ dodala Bahýlová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie