fbpx

Bratislavské sídlisko čelí problému. Zaplavili ho premnožené potkany

Ilustračná fotografia (Zdroj: X)

Najväčšie slovenské sídlisko zaplavili premnožené potkany. Odpadky rozhádzané po zemi a pri nich mnoho potkanov, takto to práve vyzerá v mestskej časti nášho hlavného mesta.

Obyvateľov Petržalky trápia premnožené potkany, ktoré si pochutnávajú na odpadkoch mimo smetných nádob. Miestnym to nie je jedno, niektorí chodia vynášať odpadky so strachom, informuje portál tvnoviny.sk.

Potkanom sa najviac páčia hnedé kontajnery s kuchynským odpadom, ktoré bývajú poloprázdne a vietor ich často prevráti na zem. Potom sa pre nich stávajú doslova „švédskym bufetom“.

„Najväčší problém je ten, že my potkany pozývame ako k prestretému stolu,“ povedal biológ Richard Szollos.

Na jednej z petržalských ulíc dokonca objavili pri kontajneroch aj diery. Má ich tam byť približne desať.

„Hniezdisko hlodavcov na Budatínskej ulici evidujeme. Keď sme sa o tomto probléme dozvedeli, tak sme oslovili správcov bytových domov,“ povedala Mária Halášková, hovorkyňa Petržalky.

Na tých teraz bude, či sa rozhodnú stojisko na kontajnery upraviť alebo vybudovať nové. Medzitým však mestská časť už začala s povinnou deratizáciou, ktorú vykonáva dvakrát do roka. Začala sa 1. apríla a potrvá až do konca mája.

Možnosťou, ako bojovať proti premnoženým hlodavcom, okrem deratizácie, sú aj uzavreté smetné nádoby, ktoré sú zabudované do zeme. Správcovské spoločnosti môžu o dotácie na podzemné kontajnery požiadať danú mestskú časť, ktorá im takéto smetné nádoby sčasti preplatí.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie