fbpx

Streda priniesla ochladenie, treba počítať so silným vetrom

Ilustračná foto. Zdroj: Pexels - Sonya Livshit

Dnešný deň priniesol na naše územie zmenu, a tou je ochladenie. Na pár dní si tak s veľmi teplým počasím dáme pauzu.

Od západu k nám počas noci začal postupovať studený front, ktorý sa asi postupne začal rozpadávať. Ten už aktuálne postupuje slovensko-českým pohraničím a k nám už neprinesie výrazné zrážky, informuje portál imeteo.sk.

Počas dopoludnia tento studený front postúpi z pohraničia s Českou republikou viac nad naše územie. Teplotne tak bude rozdeľovať Slovensko približne na polovicu.

Na severe, v Žilinskom kraji, ale aj na západnom Slovensku dnes očakávame ochladenie. A to pomerne výrazné. Maximálne teploty sa tam budú pohybovať od +11 °C do +18 °C.

Stredné Slovensko bude teplotne rozdelené na dve polovice a v tej južnejšej, teplejšej, ortuť teplomera vystúpi aj na +25 °C.

Najteplejšie bude dnes na východe Slovenska, kde sa ochladenie bude týkať hlavne podtatranského regiónu. Na hornom Spiši a severných oblastiach Šariša bude maximálne teplota len +19 °C, na ostatnom území ale očakávame od +31 °C do +26 °C.

Pozor na vietor

Aj dnes sa poriadne rozfučí vietor, bude však o niečo nepríjemnejší, pretože z južného až juhovýchodného sa zmení na prudký severný. Zrána bude fúkať len slabý, postupne ale prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 35 km/h, ojedinele až okolo 10 až  45 km/h.

Lokálne hlavne na západnom Slovensku môže vietor v nárazoch dosiahnuť 55 až 85 km/h.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pred vetrom v okresoch Bratislava a Pezinok, kde platí do 11.00 h. Do 20.00 h platí v týchto okresoch a v okrese Senec výstraha 1. stupňa pred vetrom. V okrese Malacky a Senica platí do 14.00 h.

V Nitrianskom kraji a vo väčšine okresov Trnavského kraja platí podľa meteorológov výstraha prvého stupňa pred vetrom do 20.00 h.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie