fbpx

Detské kino, dobíjanie elektrobicyklov aj lepší mobilný signál. České dráhy ukázali nový supervlak

ComfortJet. Zdroj: České dráhy

Do pomyselnej výkladnej skrine Českých dráh pribudol nový vlak. Po pendolinoch (20 rokov), railjetoch (10 rokov) a InterJetoch (2 roky) prichádza ComfortJet.

České dráhy budú mať novú „vlajkovú loď“ na diaľkových spojoch. V utorok predstavili najmodernejšiu vlakovú súpravu ComfortJet. V hotovej verzii budú netrakčné jednotky 239 metrov dlhé.

Ponúknu miesto pre 555 cestujúcich, z toho 99 v 1. triede (tam budú mať cestujúci k dispozícii okrem iného bezdrôtové nabíjačky). Jednotky budú tlakotesné s veľkopriestorovými oddielmi, usporiadanie bude sčasti letecké a sčasti tvárou v tvár. Informuje iDnes.cz.

V nasledujúcich rokoch chcú model nasadiť aj na najvýznamnejšie medzinárodné linky do Berlína, Hamburgu, Viedne či Budapešti, informuje web České dráhy.

„Nová súprava ComfortJet ukazuje, akým kvalitatívnym skokom v posledných rokoch prechádza vozidlový park nášho národného dopravcu. Práve zvyšujúca sa kvalita cestovania a služieb na palube je niečo, čo môže ďalej zvýšiť záujem ľudí o cestovanie vlakmi,“ povedal po prvej jazde v najnovšom vlaku český minister dopravy Martin Kupka.

Vo vlaku vám nezaľahne v ušiach

Celá súprava je tlakotesná, čo je dôležité najmä pri vyššej rýchlosti. Cestujúcich chráni napríklad pred zaliehaním v ušiach pri prejazdoch v tuneloch či pri stretávaní iných vlakov, vysvetlil hovorca ČD Filip Medelský.

Zároveň to pomáha vytvoriť tichý interiér.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie