fbpx

Bratislavu navštívil starosta Kyjeva. Na stretnutí s Matúšom Vallom ďakoval za podporu

Vitalij Kličko na stretnutí s Matúšom Vallom. Zdroj: Facebook/Віталій Кличко

Hlavné mesto navštívil starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Informoval o tom na sociálnej sieti bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že okrem iného sa do hlavného mesta prišiel poďakovať za podporu.

„Je inšpiratívne vidieť, ako ho ani v tých najťažších chvíľach neopúšťa rozvaha a nádej. A neopúšťa ho ani obyčajná vďačnosť,“ vyhlásil bratislavský primátor Matúš Vallo.

„Išlo o naše vyradené vozidlá Irisbus Citelis, ktoré by sme už v uliciach Bratislavy nevyužili, no na Ukrajine, kde pre vojnu trpia ľudia, ale aj bežná infraštruktúra, sú teraz tieto autobusy užitočné,“ podotkol.

Ako uvádzajú noviny.sk, Bratislava darovala Kyjevu autobusy. Počas minulého roka navštívil Kyjev aj Matúš Vallo spolu ďalšími zakladajúcimi členmi Paktu slobodných miest, ktorý združuje primátorov metropol krajín Vyšehradskej štvorky.

Cieľom bolo podľa portálu tvnoviny.sk zabezpečiť Ukrajine dlhodobú a efektívnu pomoc.

​​“Je logické, že na tejto pomoci sa podieľajú aj mestá a samosprávy, ktoré si najviac uvedomujú utrpenie ľudí, pretože mali k obyvateľom vždy najbližšie a najlepšie poznajú ich potreby. A nejde len o terajšiu pomoc, ale aj o výmenu skúseností, ktorá bude veľmi dôležitá po vojne, ako napríklad aj skúsenosti EÚ v oblasti energetickej efektívnosti,“ uviedol vtedy bratislavský primátor.

Vitalij Kličko na svojom profile na sociálnej sieti informoval, že s Matúšom Vallom hovoril o ďalšej podpore a pomoci Ukrajine a Kyjevu. Bratislave a Slovensku poďakoval za humanitárnu a finančnú pomoc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie