fbpx

Koniec hry na štátne orgány. Polícia obvinila troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie

Snímka falošnej výnimky. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti obvinili troch mužov z falšovania výnimiek na parkovanie. V prípade preukázania viny im hrozí trojročné väzenie. Podobný prípad riešila polícia aj so slovenským raperom Separom.

Dvaja muži, 30-ročný Martin a 20- ročný Patrik, použili ako vzor potvrdenie o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol 29-ročný Christián. Jeden z obvinených dal dokonca podľa polície do obehu približne 15 falošných kariet. O správe informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková, píšu aktuality.sk.

Christián mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. „Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie. Usilovní mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR,“ informovala bratislavská krajská hovorkyňa Jana Šimunková.

Mladíci ako dôvod udelenia výnimky uviedli plnenie služobných úloh Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy.

Polícia SR v tejto súvislosti všetkým trom mužom vzniesla obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. „V prípade preukázania viny pred súdom hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody až na tri roky,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Podobný prípad riešili policajti aj pri populárnom raperovi Separovi, ktorého luxusné auto našli 29. marca zaparkované na zákaze na chodníku pri hoteli Carlton v Bratislave. Raper mal na čelnom skle dokument o výnimke z pravidiel cestnej premávky, ktoré mu povoľuje vjazd do pešej zóny, ignorovanie značky na zákaz vjazdu či zastavenia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie