fbpx

Zažite SNP, vojenský skanzen aj Badínsky prales. V rodnom meste nového slovenského prezidenta sa nebudete nudiť (tipy na výlet v Bystrici a okolí)

Zdroj: INSTAGRAM/David Slovak

Ak budú vaše kroky smerovať do metropoly stredného Slovenska, privíta vás na tabuliach pomenovanie Banská Bystrica – mesto olympijských víťazov. Obyvateľom tohto krásneho mesta k dobrej kondičke istotne prospieva nádherná príroda a hory naokolo. Nie je to však jediné lákadlo.

Toto krásne historické mesto je radosť spoznávať, a preto nespravíte žiadnu chybu, ak začnete priamo v centre na Námestí SNP, ktoré samotné ponúka nespočetné množstvo zaujímavostí, ktoré stoja za návštevu alebo minimálne za fotku na Instagram.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Medzi najčastejšie fotografované pamiatky patrí určite pýcha mesta – Hodinová veža, z ktorej máte celé námestie ako na dlani. Po námestí sa môžete prejsť okolo Mariánskeho stĺpu, ktorého schody sú hlavne v letných mesiacoch plné oddychujúcich turistov či domácich.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovák behá po Slovensku (@david.slovak)

Hlavne deti sa potešia obrovskej kamennej fontáne a nielen oko fotografa potešia miesta ako Biskupský palác, radnica, Thurzov dom, Katedrála sv. Františka Xaverského či množstvo kaviarní a reštaurácií nachádzajúcich sa vo farebných historických budovách.

Čo sa však týka krásnych budov, Banská Bystrica si dala na zachovaní a obnove naozaj záležať, takže aj taká budova Krajského súdu, Štátna knižnica či kaštiele Radvanských, Bárczyovcov alebo Tihányiovcov  stoja za zaradenie do itinerára.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie