fbpx

Muž za zneužitie dievčaťa s mentálnou retardáciou dostal štyri roky väzenia

Ilustračná foto. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Trnavský kraj

Muža, ktorý mal podľa prokuratúry sexuálne zneužiť nevlastnú neter, vyviedli zo súdu v putách rovno do väzenia. Pôvodne dostal iba podmienku a tvrdil, že ju k ničomu nenútil.

„Myslel som si, že nie je dôkazná situácia na takéto rozhodnutie, ale je to rozhodnutie krajského súdu,“ povedal Peter Šebo, advokát obžalovaného.

Peter Elšík je druh tety mladej Dominiky, ktorej ešte v detstve diagnostikovali mentálnu retardáciu. Navyše má aj epilepsiu a rozumovo je na úrovni 7-ročného dieťaťa. Odmalička žije so strýkom a starou mamou, ktorí sa o ňu starajú, informuje portál tvnoviny.sk.

Znásilnenie počas návštevy

Podľa prokuratúry mal muž údajne dievča počas jednej z návštev pred vyše troma rokmi sexuálne zneužiť. Dominika mala vtedy 23 rokov. Za mlčanie jej vraj sľúbil mobil.

„Po tomto čine bola na nespoznanie, začala byť veľmi agresívna, nepokojná, nevedela spávať, kopala do steny,“ povedal opatrovník poškodenej. Okresný súd v Nitre vlani v decembri rozhodol, že muž za tento čin dostane podmienku, voči čomu sa ale odvolala prokurátorka.

Trvala na tom, že o diagnózach dievčiny, ako dlhoročný člen rodiny, vedel a využil jej bezbrannosť. On ale odmietal, že ju k niečomu nútil.

Dominiku vraj vnímal ako plnoletú a schopnú prejaviť, ak jej niečo nie je príjemné. Odvolací senát ale nepresvedčil a trest mu sprísnil. Za sexuálne násilie na chránenej osobe dostal štyri roky nepodmienečne. Putuje do väznice so stredným stupňom stráženia.

Rozsudok je definitívny. Po muža priamo do súdnej siene prišla eskorta a odviedli ho v putách.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie