Nemecko sprísni opatrenia na futbalovom Eure. Dôvodom sú teroristické útoky v Moskve

Ilustračná snímka. Zdroj: X/@dw_politics

Futbalové Euro 2024 predstavuje hlavný cieľ pre potenciálne teroristické útoky. Nemecko chce byť na túto hrozbu pripravené, preto sprísňuje bezpečnostné opatrenia.

Pri útoku pri Moskve z minulého týždňa, ku ktorému sa prihlásil Islamský štát, zomrelo takmer 140 ľudí. V nadväznosti na to vydala nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová dôrazné varovanie pred hrozbou, ktorú predstavuje pre jej krajinu, a uviedla, že sa tým „nebezpečenstvo dostalo na novú úroveň“.

Nemecko sa obáva možných útokov počas druhej polovice júna a začiatku júla, kedy sa do krajiny zídu futbaloví fanúšikovia z celej Európy. V desiatich tamojších mestách sa totiž bude konať futbalové Euro 2024.

Faeserová tento týždeň uviedla, že Nemecko bude v súvislosti s touto významnou medzinárodnou akciou v pohotovosti a zavedie bezpečnostné opatrenia, vrátane dočasných hraničných kontrol, „aby sa zabránilo vstupu možných páchateľov násilia do krajiny“. So zaistením bezpečnosti fanúšikov bude pomáhať aj britská polícia.

„Euro 2024 predstavuje hlavný cieľ pre skupiny, ktoré chcú vykonať útoky s hromadnými obeťami, aby sa pomstili a dostali sa na titulné stránky novín,“ hovorí Neil Doyle, odborník na boj proti terorizmu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie