Žena nosila väčšinu svojho života v bruchu kamenné dieťa. 81-ročná dôchodkyňa bola tehotná vyše 56 rokov

Daniela Almeida Vera. Zdroj: X/ Mirror Now

Vo výnimočných prípadoch sa stáva, že dieťa tehotenstvo neprežije, no ostáva v tele matky. Presne tento prípad sa stal 81-ročnej dôchodkyni. Tá bola tehotná 56 rokov, informuje portál The Mirror.

V Brazílii zomrela 81-ročná dôchodkyňa Daniela Almeida Vera po operácii, počas ktorej jej lekári odstránili z tela tzv. kamenné dieťa, ktoré v sebe nosila približne 56 rokov, informuje portál Mail Online. Lekári v jej tele objavili kalcifikovaný plod, nazývaný litopedion, počas vyšetrenia po tom, ako sa Daniela sťažovala na bolesti brucha.

Je to účinok mimomaternicového tehotenstva, pri ktorom plod počas tehotenstva odumiera a telo ho časom kalcifikuje v brušnej dutine, než aby ju absorboval.

Pomoc vyhľadala pôvodne pre infekciu močového traktu

Vera mala bolesti brucha, no zdráhala sa navštíviť lekára a radšej sa liečila tradičnou medicínou. Bolesť sa nakoniec natoľko zhoršila, že išla na jednotku intenzívnej starostlivosti a bola liečená na infekciu močových ciest.

Lekári sa dokonca obávali, že by mohla mať rakovinu. Napokon ale došli k záveru, že Daniela nosila mŕtvy plod vo svojom tele od svojho posledného tehotenstva pred viac ako piatimi desaťročiami. Operácia na odstránenie plodu viedla k infekcii, ktorá ju aj zabila.

Žena pochádzala z domorodého kmeňa a žila v osade pri hraniciach Brazílie s Paraguajom. Zanechala po sebe sedem detí a 40 vnúčat.

Operáciu absolvovala 14. marca. Nasledujúci deň zomrela. Jedna z jej dcér sa vyjadrila, že Daniela mala z lekárov a ich nástrojov strach a preto ich navštevovala veľmi zriedkavo. Nazdáva sa, že kamenné dieťa v sebe nosila ešte dlhšie, ako si myslia lekári. Ťažkosti pociťovala totiž už po prvom tehotenstve.

Nebol to prvý prípad 

Podobný prípad sa odohral aj minulý rok v Spojených štátoch. Žena zomrela na následky ťažkej podvýživy po tom, ako jej kamenný plod 9 rokov blokoval črevá. Do nemocnice prišla v dôsledku toho, že má ťažkostí s príjmom potravy. Verila ale, že jej niekto počaroval. Operáciu odmietla.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie