fbpx

FOTO a VIDEO: Dym nad centrom Prahy. Budova pošty v centre horí, zasahuje 16 hasičských jednotiek

Požiar na Václavskom námestí v Prahe. Zdroj: ČTK/Radka Matesová Marková

Z interiéru budovy v centrálnej časti pražského Václavského námestia stúpa hustý dym a hasiči začali na miesto prichádzať okolo poludnia. Podľa prvých informácií ide o požiar na stavenisku, kde sa vznietila lepenka na streche jednej z budov. Na miesto vyrazilo 16 jednotiek.

Z priestoru za budovou na rohu Václavského námestia a Jindřišskej ulice stúpa dym. „Ide o požiar kartónu na novostavbe s plochou 10×15 m, momentálne nie je možné postaviť rebrík, zásah prebieha vo vnútri budovy v dýchacej technike,“ uviedli hasiči na sieti X.

Jindřišská ulica je pre dopravu uzavretá, neprejazdné sú aj električky. Prevádzka šiestich električkových liniek je obmedzená, dopravný podnik na svojej internetovej stránke uvádza, že električky sú odklonené.

Na mieste sú pražskí policajti a hasiči. Tí evakuovali pracovníkov z budovy a uzavreli okolité cesty, aby zabezpečili prejazd integrovaného záchranného systému.

Pražskí záchranári momentálne nemajú v starostlivosti žiadnych pacientov. Špeciál Fenix je však stále k dispozícii.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie