fbpx

Dnes bude prevažne oblačno a teplo. V týchto častiach Slovenska rátajte s vetrom

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Dano Veselský

Počas stredy bude veterno predovšetkým na západe a severe Slovenska i na horách, ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy 1. a 2. stupňa.

Výstraha pred vetrom na horách je vydaná pre väčšinu okresov Žilinského kraja aj v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Dopoludnia môže v niektorých z týchto oblastí dosahovať vietor priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

Prvý stupeň výstrahy pred vetrom sa týka väčšiny Trnavského a Nitrianskeho kraja. Tiež Bratislavy a okresov Malacky, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Kežmarok, Poprad i Tvrdošín. Vietor tam môže podľa SHMÚ dosiahnuť ojedinele rýchlosť v priemere 45 až 55 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Už dnes bude oproti včerajšiemu dňu teplejšie a stredajšie maximá sa vyšplhajú od +15 k +19 °C. Dnes nás čaká pomerne pokojné počasie, ktoré bude prevažne oblačné a môžu sa objaviť aj slabé prehánky, a to najmä v Banskobystrickom kraji, informuje imeteo.sk.

Zrážky však dnes nebudú vôbec výdatné a očakáva sa úhrn zrážok do 2 mm. Ráno ešte počítajte s hmlou a lokálne bude dnes aj veterno.

Počas štvrtku však bude zrážok už viac a s prehánkami či dažďom treba počítať na celom našom území s výnimkou juhozápadu, kde bude vo štvrtok zrážok len minimálne.

Teploty sa budú taktiež pohybovať v rozmedzí od +15 k +19 °C, a rovnako aj vo štvrtok vietor lokálne zosilnie.

Veľká noc prinesie veľké oteplenie

S príchodom Veľkej noci sa však počasie zlepší a teploty poskočia výraznejšie nahor. Piatok bude prevládať premenlivá oblačnosť s teplotami, ktoré v najteplejších slovenských lokalitách prekročia magickú hranicu +20 °C.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie